Het gaat allemaal om comfort

Als je bang bent om naar de tandarts te gaan, ben je niet alleen. Veel mensen ervaren verschillende niveaus van angst of bezorgdheid voor of tijdens hun tandartsafspraken. Sommigen gaan niet naar de tandarts, tenzij ze dat absoluut moeten doen. Anderen hebben gewoon genoeg controle over hun angst om het door te komen, maar zijn nooit in staat om te ontspannen totdat de afspraak voorbij is.

Als dit u bekend in de oren klinkt, kan de infuusverdovingstandheelkunde u helpen om uw angst te verlichten en het u mogelijk maken om eindelijk te ontspannen bij de tandarts.

Wat is intraveneuze verdovingstandheelkunde?

Hoewel soms aangeduid als "slaaptandheelkunde", brengt IV sedatietandheelkunde je meestal niet in slaap. Wat het wel doet is u helpen ontspannen. Het is gebruikelijk voor meer invasieve procedures of cosmetische tandheelkunde. Buiten het bewusteloos zijn tijdens de algemene anesthesie, heeft de IV sedatietandheelkunde verschillende niveaus van bewustzijn:

  • Minimaal: je bent zeker wakker, maar ontspannen...
  • Matig: U herinnert zich misschien niet veel over de procedure of u hebt een beetje last van spraak terwijl de medicatie in werking is...
  • Diep: Het is mogelijk om je wakker te maken, maar je staat op het punt om bewusteloos te zijn...

Een beetje achtergrond: Soorten medicijnen in Sedatietandheelkunde

Inademing van

De medicatie die uw tandarts kan gebruiken is afhankelijk van de invasiviteit van de procedure en uw persoonlijke voorkeur. Voor een minimale verdoving kunt u lachgas inademen. Gemengd met zuurstof, zal dit gas u helpen ontspannen zonder u te laten slapen.

Mondeling

Mondelinge sedatie kan worden gebruikt om je te ontspannen of om je in een matig verdoofde toestand te brengen. Je neemt gewoon een pil, meestal Halcion. Je mag dan wel slaperig zijn, maar meestal, blijf je wakker. De pil moet ongeveer een uur voor de ingreep worden ingenomen en het niveau van de verdoving hangt af van de dosis.

IV

IV sedatietandheelkunde mag nooit verward worden met algemene verdoving. In de infuus sedatietandheelkunde kan uw tandarts uw niveau van ontspanning of bewustzijn daadwerkelijk controleren door middel van een infuus dat in een ader wordt ingebracht. Dit betekent dat de medicatie snel werkt en dat uw sedatieniveau tijdens de procedure kan worden aangepast. Maar een infuus betekent niet noodzakelijkerwijs dat u slaapt.

Is IV-verdoofdheidstandheelkunde goed voor mij?

Dit kan de juiste keuze voor u zijn als:

  • Je wilt je angst verminderen
  • Je bent niet al te bezorgd over naalden...
  • U wilt ontspannen en comfortabel zijn, maar niet in slaap vallen...
  • U wilt dat uw tandarts uw comfortniveau kan aanpassen tijdens de ingreep.
  • U wilt zich de procedure niet herinneren, maar u wilt in staat zijn om te reageren op vragen terwijl het gebeurt.

IV sedatietandheelkunde is gebruikelijk voor zaken als wortelkanalen, tandextractie, implantaten of glimlachreconstructie. Als u cosmetische tandheelkunde zorgen, Aesthetic Smile Reconstruction in Waltham, MA maakt IV sedatie tandheelkunde beschikbaar voor u. Dr. Charles Sutera is een Board Certified Sedation Tandarts in het Boston Metro gebied, en een nationale leider in Sedation Dentistry. Contacteer ons voor meer informatie.