Bent u op zoek naar een alternatief voor een traditioneel kunstgebit? Zo ja, dan is een implantaatgebaseerd kunstgebit misschien iets voor u. Veel mensen vinden prothesen ongemakkelijk en onhandig, maar implantaat behouden gebitsprothesen kan een aantal van de problemen die worden gevonden in een normaal gebitsprothese op te lossen.

Als je gefusilleerd bent met ontbrekende tanden en een traditioneel kunstgebit draagt, is daar een goede reden voor. Traditionele kunstgebitten zijn gevoelig voor pijnlijke plekken, frustratie bij het kauwen, en zelfs het veroorzaken van gastro-intestinale verstoring als de prothese de mogelijkheid om te kauwen beperkt. Maar zweet niet te veel. Er is zeker hoop met een paar kleine aanpassingen. A Studie van 2017 gevondendat door het toevoegen van implantaten om een prothese te behouden of te ondersteunen, de kwaliteit van uw leven drastisch kan verbeteren.

Blijf lezen om meer te weten te komen over deze steeds populairder wordende stijl van protheses en leer hoe ze verschillen van implantaat-ondersteunde protheses. Aan het einde van dit artikel kunt u beslissen welke optie voor u het beste is.

Implantaat Behouden Kunstgebit

illustratie van een implantaatbehoudend kunstgebitImplantaat behouden gebitsprothesen zijn een geweldig alternatief voor conventionele gebitsprothesen voor patiënten die vervanging van vele tanden nodig hebben. Implantaat behouden gebitsprothesen vereisen niet veel tandheelkundige implantaten; afhankelijk van de situatie, kan de toevoeging van twee tot zes implantaten te herstellen een hele boog van tanden om te functioneren dicht bij de natuurlijke tanden. Het vereisen van minder implantaten, maakt implantaten behouden gebitsprothesen betaalbaarder en minder invasief dan implantaat ondersteunde gebitsprothesen. Dit type van prothese maakt het makkelijker om te praten en te eten zonder ongemak, maar de protheses moeten nog steeds worden verwijderd 's nachts om te worden gereinigd.

Een implantaathoudend kunstgebit kan een goede optie zijn voor degenen die het niet erg vinden om hun tanden 's nachts te verwijderen en te reinigen, of voor degenen die het niet erg vinden om zeer kleverig en kauwbaar voedsel te vermijden. Ze zijn ook een goede keuze voor het afwegen van de kosten versus de functionele voordelen.

Implantaat-ondersteunde protheses

illustratie van prothesen met implantaatondersteuningDit type prothese biedt de meest natuurlijke oplossing voor protheses. De gebitsprothesen zijn nog steeds een eenheid die vergelijkbaar is met implantaatgebonden gebitsprothesen, maar ze zijn permanent bevestigd aan de onderstaande implantaten. Implantaat-ondersteunde protheses worden niet verwijderd voor het reinigen, kunnen niet loskomen en kunnen de volledige kracht van een beet nemen. Het bereiken van deze effectieve optie vereist echter vaak hogere kosten. Implantaat-ondersteunde protheses vereisen doorgaans meer tandheelkundige implantaten ter ondersteuning van het gebit, wat over het algemeen een meer invasieve procedure is. Deze kunstgebit kan ook vereisen bot-en zacht weefsel regeneratie om de procedure te voltooien met een natuurlijke en mooi uitziende glimlach.

Implantaat-ondersteunde protheses worden altijd gedragen, zelfs 's nachts, waardoor mensen met TMJ of slaapapneu kandidaten voor dit type implantaat zijn. De protheses zijn meestal ontworpen met deze voorwaarden in het achterhoofd om ze niet te verergeren. Deze protheses zijn ook een goede optie voor degenen die willen voorkomen dat verwijderbare protheses en niet erg de hogere prijs punt.

Meer informatie vandaag

Als u klaar bent om meer te leren over een implantaatprothese, contact met ons opnemen bij Aesthetic Smile Reconstruction. Wij maken uw bezoek zo naadloos mogelijk door het verstrekken van nieuwe patiëntenvormen en andere inleidende informatie op onze website. Dr. Sutera is een van de topimplantaattandartsen in de omgeving van Boston.