De 21e eeuw heeft mensen in staat gesteld om een groot deel van hun leven mooi en gezond te leven. Ooit werd in de maatschappij geaccepteerd dat mensen al vroeg in hun leven hun tanden zouden verliezen en het verlies van functie gewoon zouden accepteren als "precies zoals het is". We weten nu dat ontbrekende tanden en een slechte tandheelkundige gezondheid van invloed zijn op vele andere aspecten van onze gezondheid. Studies tonen aan dat orale gezondheid de levensduur beïnvloedt met verbanden met hart- en vaatziekten, diabetes en neurologische aandoeningen.

Ook al hebt u misschien een goede tandheelkundige gezondheid, u kunt nog steeds tandverlies ervaren. Tandverlies kan later in het leven negatieve gevolgen hebben voor de resterende tanden, zoals het verschuiven van de tanden, TMJ-disfunctieen parodontale omstandigheden. Met verschillende opties voor het vervangen van ontbrekende tanden, waarom gokken met het niet vervangen van ontbrekende tanden?

Als u een tandheelkundige ingreep overweegt, heeft u waarschijnlijk veel vragen. U weegt waarschijnlijk de voor- en nadelen van tandheelkundige implantaten af tegen de alternatieven, u wilt het proces en het succespercentage weten, wie de beste tandarts bij u in de buurt is voor tandheelkundige implantaten en u vraagt zich zelfs af wat een redelijke kostenpost is voor tandheelkundige implantaten. Deze gids voor tandheelkundige implantaten is bedoeld om u te helpen bij het doornemen van een aantal van deze vragen, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen en idealiter de vraag kunt beantwoorden: "Moet ik tandheelkundige implantaten krijgen?

Hoe zien Cosmetische Tandheelkundige Implantaten eruit?

hoe zien tandheelkundige implantaten eruitEen cosmetisch tandheelkundig implantaat is het dichtst bij de structuur van een natuurlijke tand. Een implantaat is een schroefachtige structuur die lijkt op de vorm van de wortel van een tand.

Hoe Dental Implants zijn als Lego's

Het lijkt misschien elementair om te vragen, Wat zijn tandheelkundige implantaten? Een cosmetisch tandheelkundig implantaat is gewoon een geïmplanteerde tand, toch? Eigenlijk, nee. Er is veel meer te weten dan dat. Een tandheelkundig implantaat verwijst naar het implanteren van de "wortel" van een tand. Zodra het tandheelkundige implantaat is geplaatst, opent het platform van het implantaat een groot aantal verschillende opties voor het herstellen van het ontbrekende gebied. Denk aan cosmetische tandheelkundige implantaten zoals de basis van een Lego set. Vanuit een Lego platform kunnen tal van verschillende configuraties en ontwerpen worden ontwikkeld.tandheelkundige implantatentandheelkundige implantatenNu voordat je gaat denken dat tanden zijn gebouwd met plastic, cosmetische tandheelkundige implantaten zijn een van de meest stabiele methoden voor het vervangen van tanden. De implantaten zelf zijn meestal gemaakt van titanium van medische kwaliteit, wat een zeer biocompatibel materiaal is. Het kaakbot herkent titanium zoals zijn eigen bot en doorloopt een proces dat integratie wordt genoemd, waarbij het implantaat in het kaakbot wordt gestabiliseerd om de aanzienlijke kracht van de beet te ondersteunen. De cosmetische tandheelkundige implantaten kunnen dan worden gebruikt om tanden te maken die er uitzien, voelen en zelfs uw natuurlijke tanden verbeteren.
In de afgelopen 20 jaar is het aantal mensen dat om cosmetische tandheelkundige implantaten vraagt enorm toegenomen. Er zijn vele redenen, maar vooral de mensen begrijpen nu beter de gevolgen op lange termijn van een slechte tandheelkundige gezondheid, er is een toename van het publieke bewustzijn over tandheelkundige implantaten en het bewezen hoge succespercentage van tandheelkundige implantaten.

Waarom zou iemand met het juiste bot meestal moeten kiezen voor tandheelkundige implantaten over een brug?

Het sleutelwoord in de kop van deze sectie is "juist". Hier is de deal met cosmetische tandheelkundige implantaten. Ze zijn een geweldige optie om ontbrekende tanden te vervangen, en waarschijnlijk de beste optie als een patiënt een goede kandidaat is. Het grootste nadeel van cosmetische tandheelkundige implantaten is dat niet iedereen een kandidaat is.

Wat maakt een patiënt dan een ideale kandidaat voor cosmetische tandheelkundige implantaten? Het gaat om de kwantiteit en kwaliteit van het bot van de plaats waar een implantaat wordt geplaatst. Laten we het eerst hebben over de hoeveelheid bot, en dan komen we bij het meer complexe onderwerp van de botkwaliteit.

Bone Stelt de toon in

botverlies beïnvloedt het succes van een tandheelkundig implantaatDe hoeveelheid bot hangt af van twee factoren 1) Hoeveel bot er aanwezig was toen de tand verloren ging (bijv. door de gevolgen van parodontale aandoeningen) en 2) Hoeveel tijd er verstreken is zonder dat er een bottransplantaat op de plaats van de tand of zonder dat er een tandheelkundig implantaat is geplaatst. Wanneer een persoon voor het eerst een tand verliest en de plaats niet geënt of geïmplanteerd is, begint een langdurig proces tijdens die het bot begint af te nemen van jaar tot jaar. Daarom is het goed om zo snel mogelijk een vervanging te plannen. Een significante bottransplantatie kan later worden voltooid om een implantaat te plaatsen, maar met het compromis van verminderde succespercentages. De onderstaande afbeelding toont een plaats met een tekort aan bot en met een aanzienlijke ingreep om een implantaat te kunnen ondersteunen.

De kwaliteit van de botten is de tweede factor die voorspelt of een patiënt een goede kandidaat is voor cosmetische tandheelkundige implantaten. Factoren van botkwaliteit worden beïnvloed door de genetica, de hygiëne en het milieu. Genetica beperkt over het algemeen de plaatsing van cosmetische tandheelkundige implantaten niet, behalve in een klein aantal gevallen. Sommige factoren die als contra-indicaties kunnen worden geëvalueerd zijn de geschiedenis van dun bot, auto-immuunziekte, slechte diabetescontrole, behandeling voor ernstige osteoporose, of andere systemische factoren die het succespercentage van een tandheelkundig implantaat verminderen. De mondhygiëne van de patiënt is een factor die kan worden gewijzigd en verbeterd om het hoogste succespercentage van een tandheelkundig implantaat mogelijk te maken. Wanneer de mond meer dan ideale plaque en calculus heeft, raakt het tandvlees ontstoken, wat leidt tot een verhoogd risico op botverlies rond een implantaat. Omgevingsfactoren zijn de uiteindelijke criteria die vóór de plaatsing van het implantaat moeten worden geëvalueerd. De grootste omgevingsfactoren die geen succes hebben met implantaten zijn actief roken. Niet-rokers zien aanzienlijk hogere lange termijn succespercentages voor tandheelkundige implantaten dan rokers..

Cosmetische Tandheelkundige Implantaten zijn de overtreffende trap naar het Alternatief.

Dus laten we het over de opties hebben. Als je een tand mist, zijn er drie tandvervangingsopties:

 1. Tandheelkundig implantaat
 2. Vaste tandheelkundige brug
 3. Verwijderbaar tandheelkundig apparaat, ook wel gedeeltelijke of volledige prothese genoemd

Hier is het overzicht van de drie opties. Een uitneembare prothese is veruit de meest economische en betaalbare optie. Met een prothese kan een patiënt één of meerdere tanden vervangen voor het minste geld. En als er meer tanden nodig zijn om te worden vervangen, wordt een prothese nog voordeliger, omdat het ongeveer dezelfde prijs is voor het vervangen van een tand door een prothese, omdat het een hele boog van tanden is. Met een kunstgebit kan een patiënt geïnfecteerde tanden verwijderen, weer gezond worden en een onderhoudsarme oplossing hebben. Als de kosten en het onderhoud zijn uw primaire zorg dan een kunstgebit is uw beste optie.

Wat zijn gebitsprothesen?

beeld van volledige prothese versus gedeeltelijke protheseProthesen zijn een uitneembare optie om ontbrekende tanden te vervangen. Als alle tanden in één boog worden vervangen, wordt het een compleet gebit genoemd. Als minder dan alle tanden worden vervangen wordt het een gedeeltelijke prothese genoemd.

Maar zijn de nadelen van een kunstgebit de prijsbesparing waard? Want de prothese rust alleen op het bot, het gebied onder een kunstgebit begint na verloop van tijd bot te verliezen. Een patiënt die een tand verliest in het begin of in het midden van het leven zal een verzonken gezicht hebben door het late leven als er genoeg tanden ontbreken. Een kunstgebit beperkt vaak de functie. De meest voorkomende klachten van dragers van een kunstgebit zijn een vermindering van het kauwvermogen, een vermindering van de smaak, moeilijkheden bij het annunceren van spraak. Studies tonen aan dat patiënten met een slecht passend kunstgebit zijn significant meer kans om te klagen over chronische buikpijn. De vermindering van de kauwkracht veroorzaakt prothese draagt om voedsel te slikken meer geheel die uiteindelijk begint te belasten de maag leidt tot frequente gastro-intestinale verstoring.
Tandheelkundige bruggen zijn een optie om ontbrekende tanden te vervangen als er aan weerszijden van de ruimte massieve tanden overblijven. De brug wordt permanent vastgezet en niet verwijderd. Voor de patiënt zal de gebitsbrug de bijna-natuurlijke functie van de tand herstellen. De patiënt kan kauwen, eten en spreken zoals natuurlijke tanden. De glimlach van de patiënt zal op natuurlijke wijze verschijnen en het zal over het algemeen naadloos lijken als men de natuurlijke tanden vergelijkt met de tandbrug. Een tandbrug is een goede optie wanneer een patiënt geen ideale kandidaat is voor een tandheelkundig implantaat op basis van het resterende bot.

Wat zijn tandheelkundige bruggen?

tandartsbrugvoorbeeldTandheelkundige bruggen zijn een vaste optie om ontbrekende tanden te vervangen die de tanden aan weerszijden van de ruimte gebruiken om een prothese te ondersteunen.

Het belangrijkste nadeel van gebitsbruggen is dat ze stabiele aangrenzende tanden nodig hebben die een nieuwe vorm moeten krijgen om de ontbrekende tand te ondersteunen. Dit is geen probleem als de aangrenzende tanden oude vullingen hebben die toch al vervangen moeten worden, maar wat als de aangrenzende tanden in perfecte staat zijn? Er moet een compromis worden gesloten om een deel van het glazuur van de aangrenzende tanden op te offeren ten behoeve van de ontbrekende tand. Omdat tandbruggen 3 of meer tanden met elkaar verbinden, beperkt het de mogelijkheid van de patiënt om onder de brug te flossen. De patiënt moet zich ertoe verbinden om speciale flosdraad zoals Superfloss of flossdraad te gebruiken om onder de brug te kunnen komen om een goede hygiëne en een goede levensduur van de overbrugde tanden mogelijk te maken. Het laatste nadeel van een gebitsbrug is vergelijkbaar met een kunstgebit, omdat het bot onder de brug na verloop van tijd langzaam blijft uitdrogen.

Wat zijn de voordelen van Cosmetische Tandheelkundige Implantaten?

Als mensen denken aan tandheelkundige implantaten denken ze meteen: "Tandheelkundige implantaten vervangen een tand." Hoewel dat een voordeel is, houden de voordelen van cosmetische tandheelkundige implantaten daar niet op. Er zijn veel andere implantaten die meer dan alleen de tanden van een patiënt aantasten. De voordelen van cosmetische tandheelkundige implantaten zijn onder andere:

 • Voorkom het verschuiven van tanden: Wanneer een tand verloren gaat en niet wordt vervangen, begint een kettingreactie die de hele mond beïnvloedt. De tanden naast de ontbrekende tand kantelen en verschuiven in de ruimte. De tanden boven of onder, hebben geen tand meer om mee af te sluiten en beginnen in de loop van de tijd af te drijven. Deze kleine veranderingen stapelen zich op tot grote veranderingen van de mond in de loop van de tijd.
 • Verminder de incidentie van de TMJ-stoornis: Als tanden bewegen en verschuiven van een ontbrekende tand, tellen de kleine veranderingen op tot grote veranderingen in de kaakpositie. De verandering van de kaakpositie kan de TMJ en de spieren belasten, wat leidt tot pijn op latere leeftijd. Een tandheelkundig implantaat handhaaft de positie van de occlusie voor de plaats om toekomstige TMJ-disfunctie te helpen voorkomen.
 • Verbeterde uitstraling: Implantaten voelen en zien er net zo uit als je eigen natuurlijke tanden. Omdat ze versmelten met bot, zijn ze permanent op hun plaats, wat bijdraagt aan een natuurlijke functie.
 • Verminderde veroudering: Wanneer een tandheelkundig implantaat in het bot wordt geplaatst, helpt het om het bot van de plaats te behouden. Het botverlies van het gezicht en de mond draagt bij aan een verouderingsverschijnsel omdat het bijdraagt aan een verzonkenheid of de hoogte van de occlusie vermindert. Door de hoeveelheid botverlies in de mond te verminderen, dragen cosmetische tandheelkundige implantaten bij aan een jeugdiger uiterlijk.
 • Vermogen om te eten: Prothesen helpen om veel tanden gemakkelijk te herstellen, maar de primaire moeilijkheid is dat ze geneigd zijn om te glijden en te bewegen bij het kauwen. Implantaten werken hetzelfde als uw eigen tanden en stellen u in staat om alle soorten voedsel te eten zonder pijn en met vertrouwen. Implantaten kunnen ook worden opgenomen in een gebitsplan om te helpen bij het stabiliseren van de prothese door deze aan een tandheelkundig implantaat te bevestigen.
 • Natuurlijke toespraak: Gebitsprothesen die niet goed passen, kunnen leiden tot het uitglijden van uw tanden in uw mond, waardoor u uw woorden kunt slurpen of mompelen. Implantaten worden echter in een natuurlijke en stabiele positie geplaatst, zodat u vol vertrouwen kunt spreken.
 • Behoud van de mondhygiëne: Met implantaten hoeft de tandarts andere tanden niet te verkleinen zoals bij een tandgedragen brug. Als de aangrenzende tanden naast de ontbrekende tand in uitstekende staat zijn, is dit een belangrijk nadeel van tandbruggen. Omdat bij implantaten de tandarts niet nodig is om de aangrenzende tanden te veranderen, laat hij meer van uw natuurlijke tanden intact en verbetert hij uw mondgezondheid op lange termijn. Bovendien, omdat een brug drie of meer tanden met elkaar verbindt, is voedselaccumulatie waarschijnlijker. Cosmetische tandheelkundige implantaten verbeteren de mondhygiëne omdat ze makkelijker toegankelijk zijn tussen de tanden voor de mondhygiëne.
 • Verbeterde eigenwaarde: Uit onderzoek is gebleken dat 48% van jongvolwassenen hebben zich losgemaakt van een foto op Facebook vanwege hun glimlach. Implantaten helpen uw glimlach terug te brengen en uw gevoel van eigenwaarde te verbeteren, waardoor u zich beter voelt over uzelf. Of u nu een complete Hollywood-make-over wenst of een eenvoudige restauratie voor een ontbrekende tand, implantaten hebben een groot effect op hoe u zich voelt over uw gezondheid en uw eigen welzijn.
 • Lange levensduur: Omdat implantaten gemaakt zijn van duurzame materialen en niet kunnen vergaan, gaan ze vele jaren mee. Veel implantaten kunnen levenslang meegaan, waardoor cosmetische tandheelkundige implantaten een solide langetermijninvestering zijn.
 • Gemoedsrust: U verwijdert het kunstgebit, wat ongemak en schaamte kan veroorzaken. Implantaten nemen het gênante ongemak weg. Tandheelkundige implantaten vereisen niet zoveel aanvullende hulpmiddelen zoals protheselijm als het geval is voor gebitsprothesen of flossdraadjes als het geval is voor tandbruggen.

De verschillende soorten cosmetische tandheelkundige implantaten

Laten we de mogelijkheden van je tandheelkundige implantaten doornemen. Er zijn verschillende soorten tandheelkundige implantaten. Drie veel voorkomende zijn cosmetische tandheelkundige implantaten, alles-in-vier tandheelkundige implantaten, en implantaat-behoudende kunstgebitten.

voorbeeld van een enkel tandheelkundig implantaat1. 1. Tandheelkundige implantaten

Dit is waarschijnlijk waar u aan denkt als u denkt aan cosmetische tandheelkundige implantaten: een tand gaat verloren en wordt via een tandheelkundig implantaat vervangen door een andere tand. Afhankelijk van de omstandigheden van de patiënt kan een tandheelkundig implantaat worden gebruikt om één tand te vervangen, of een combinatie van meerdere tanden via meerdere afzonderlijke implantaten of implantaatgedragen bruggen.

voorbeeld van alle op 4 tandheelkundige implantaten2. 2. All-On-Four Tandheelkundige Implantaten

Als een van uw tanden moet worden gereconstrueerd of als u al de meeste of alle natuurlijke tanden mist, kunt u kiezen voor een specifiek type tandheelkundige implantaten, bekend als alles-op-vier implantaten. De behandeling van all-on-four implantaten stelt een patiënt in staat om een hele boog van tanden en kiezen te herstellen door slechts vier implantaten te plaatsen die een hele boog van tanden en kiezen ondersteunen. De alles-op-vier optie is om twee redenen goed: Het helpt de kosten te beperken in vergelijking met het plaatsen van één enkel tandimplantaat voor elke ontbrekende tand, en het maakt het mogelijk om een volledig mondimplantaat te plaatsen wanneer er te weinig bot in de achterkant van de mond is.

Alles-op-vier implantaten zijn een innovatieve procedure die zelfs mensen met een groot botverlies helpt om ontbrekende tanden volledig te herstellen. De manier waarop all-on-four implantaten restauratie mogelijk maken in gebieden met botverlies is omdat de implantaten schuin kunnen worden geplaatst om gebieden met botverlies te vermijden en osteo-integratie mogelijk te maken in gebieden met voldoende bot.

Hoewel er tal van voordelen zijn voor de all-on-four implantaatprocedure, zijn niet alle personen goede kandidaten voor deze behandeling. U kunt een goede kandidaat zijn voor all-on-four tandheelkundige implantaten als u:

 • Vereist een volledige set tanden of een volledige vervanging van de boog
 • Momenteel dragen prothesen en zijn niet blij met de benodigde pasvorm of onderhoud
 • Gebrek aan de botdichtheid die nodig is om een groot aantal reguliere implantaten te ondersteunen

Alles-op-vier implantaten zijn een alternatieve oplossing voor patiënten die geen lange implantaatprocedures willen of kunnen ondergaan waarbij botvergroting, meerdere implantaten of regeneratie van weke delen nodig zijn.

voorbeeld van een implantaatbehoudend kunstgebit3. 3. Implantaat Behouden Kunstgebit

Een implantaat-ondersteunde prothese is een optie voor patiënten die geen resterend gebit in de kaak hebben, maar in sommige delen van de kaak wel genoeg bot hebben om implantaten te ondersteunen. Een implantaat-ondersteunde prothese is een type overkappingsprothese die veiliger is dan een traditionele prothese omdat deze aan implantaten is bevestigd. Een gewone prothese rust op het tandvlees via een zuigmethode zonder steun van een kunstgebit. De implantaten zijn in wezen voorzien van knopen die vergelijkbaar zijn met de drukknopen op een jasje. Aan de onderzijde van de prothese zitten knopen die in de implantaten vastklikken en de prothese stabieler op zijn plaats houden.

Hoe Cosmetische Tandheelkundige Implantaten werken

Laten we het hebben over hoe het proces voor het voltooien van tandheelkundige implantaten werkt. Het proces van de tandheelkundige implantaten wordt over het algemeen beschouwd in twee fasen: de plaatsing van het implantaat, gevolgd door de restauratie van het implantaat. Het proces omvat over het algemeen de volgende stappen:

 1. Voorbereiding van de site voor het tandheelkundig implantaat
  Afhankelijk van de klinische situatie wordt de kaak klaargemaakt voor een implantaat. Als er een beschadigde tand in de plaats is, moet deze worden verwijderd en vrij van infectie zijn. Als de plek onvoldoende hoogte of dikte van het bot heeft, wordt deze geënt met botmineralen om het botvolume te vergroten. Een bottransplantaat helpt een sterkere basis voor uw implantaat te creëren.
 2. Het plaatsen van het tandheelkundig implantaat
  Tijdens de procedure voor het plaatsen van het implantaat maakt uw tandarts een incisie om uw tandvlees te openen en het bot bloot te leggen. De incisie kan worden gedaan met een scalpel of een laser, hoe dan ook, heeft een vergelijkbaar resultaat en genezing. De tandarts maakt een klein pilot-gat in het bot en plaatst het implantaat in hetzelfde pilot-gat. Meestal wordt de ingreep op dit punt gesloten en wordt het mogelijk gemaakt om te genezen voordat er een tand aan het implantaat wordt bevestigd. Als het gebied voorin de mond ligt, kan uw tandarts u een tijdelijke tand of kies laten dragen die gewoonlijk een Essix-beugel, een flipper of een Maryland-brug wordt genoemd. Cosmetische tandheelkundige implantaten zijn gemiddeld tussen de 8 en 12 mm lang en bootsen de natuurlijke lengte van de wortels van de meeste tanden na.
 3. Wachten op botgroei
  Zodra de tandarts de implantaatpaal in uw kaakbot plaatst, begint het lichaam aan een proces dat osseointegratie wordt genoemd. Tijdens de osseointegratie accepteert uw lichaam in wezen het tandheelkundige implantaat en hecht er bot aan. Het proces duurt minimaal 8-12 weken en creëert een solide basis voor uw toekomstige gebit.
 4. Het plaatsen van de Abutment
  Soms wanneer een tandarts een implantaat plaatst, bedekt hij het implantaat met het tandvlees tijdens de osseointegratie en soms is hij in staat om een abutment bloot te laten liggen op het moment van plaatsing. Als uw bot tijdens de osseo-integratie moet worden bedekt, hebt u een kleine secundaire operatie nodig waarbij de tandarts een kleine incisie maakt en een abutment aan het implantaat bevestigt zodat het tandvlees zich rond het abutment kan vormen. De tweede ingreep is een kleine operatie die wordt uitgevoerd in een poliklinische setting, waarbij alleen plaatselijke verdoving nodig is, en die in veel gevallen kan worden vermeden tijdens het plaatsen van het abutment:
  - De tandarts zal uw tandvlees opnieuw openen en het implantaat blootleggen.
  - Ze bevestigen het abutment aan het implantaat.
  - Ze sluiten het tandvlees rond het abutment, maar niet over het abutment.
 5. Het bevestigen van de Kunsttand
  Nadat ze het abutment hebben geplaatst, moet je een paar weken wachten tot je tandvlees is genezen voordat de tandarts de kunsttand kan bevestigen.

Hoe All-On-Four Dental Implants werken

De all-on-four implantaat procedure is veel gespecialiseerder dan de traditionele tandheelkundige implantaten, en het is aan te raden om een specialist in uw regio te bezoeken die expertise heeft met all-on-four gevallen. Een typische all-on-four implantaatprocedure omvat drie algemene fasen:

 1. Verwijdering van de gebroken, rottende of anderszins aangetaste tand of kiezen van de te behandelen boog.
 2. Twee tandheelkundige implantaten worden in de voorkant van de kaak geplaatst en twee extra implantaten worden onder een hoek in de achterkant van de kaak geplaatst, zodat ze het sterkere bot van de voorkant van de kaak in de kaak grijpen, maar ook ver genoeg naar achteren staan om de kiezen te ondersteunen.
 3. Aan de implantaten is een volledige boog van tanden en kiezen bevestigd die lijkt op een lange tandbrug. Over een reeks van volgt wordt de pasvorm aangepast voor comfort.

Hoe Sedatietandheelkunde voor tandheelkundige ingrepen werkt

sedatietandheelkunde fotoHoewel tandheelkundige implantaatchirurgie vaak comfortabel kan worden uitgevoerd met alleen plaatselijke verdoving, is het begrijpelijk als u zich zorgen maakt over de ingreep. Tandheelkunde met verdoving is een optie voor tandheelkundige implantaten die kan helpen om het proces minder angstig te maken.
Naast de plaatselijke verdoving kunnen patiënten vaak kiezen voor een vorm van sedatietandheelkunde om hun comfort te verhogen. Er zijn drie belangrijke opties van sedatietandheelkunde die we hieronder zullen bespreken:

 • Inademing: Inademing van de tanden in de kantooromgeving gebeurt meestal met lachgas. De patiënt draagt een klein masker op zijn neus en ademt het gas in tijdens de ingreep. Tijdens de procedure ademt de patiënt een gas in dat zijn angst vermindert. De patiënt zal volledig bij bewustzijn zijn en zijn handelingen volledig onder controle hebben, maar het gas helpt de lichte tot matige angst te verminderen tot een comfortabeler niveau.
 • Tandheelkundige verdoving: Voor tandheelkundige sedatie krijgt de patiënt een medicijn om onder de tong te plaatsen alvorens de procedure te beginnen. De medicatie is typisch een soort van medicatie in de benzodiazepine familie zoals triazolam of lorazepam. De medicatie neemt ongeveer 30-60 minuten in beslag en stelt de patiënt in staat om zich meer ontspannen en slaperig te voelen dan kan worden bereikt met inhalatie sedatie. De gebruikte medicijnen hebben ook een amnesie-effect dat de patiënt het gevoel geeft dat hij of zij gedurende de hele procedure sliep.
 • Tandheelkundige IV-verdoofdheid: IV sedatie heeft de grootste mate van controle over de angst van een patiënt tijdens tandheelkundige ingrepen. De sedatie wordt uitgevoerd door medicatie intraveneus toe te dienen. wordt intraveneus toegediend, of rechtstreeks in een ader. De medicijnen kunnen gemakkelijk worden getitreerd tijdens de gehele procedure om de patiënt op het optimale niveau van sedatiecomfort en slaap te houden. Tijdens zowel de orale sedatie als de infuus sedatie zullen de tandarts en het team de vitale functies van de patiënt tijdens de ingreep nauwgezet volgen. De medicatie kan volledig worden teruggedraaid indien nodig, waardoor de tandheelkundige IV sedatie zeer veilig is wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren raad-gecertificeerde sedatietandarts.

Hoe ziet het genezingsproces van tandheelkundige implantaten eruit?

Bij het plannen van een tandheelkundige implantaatchirurgie kunt u verwachten dat het grootste deel van de genezing in de eerste 3-5 dagen zal plaatsvinden. Tijdens de eerste 3-5 dagen na de plaatsing van een tandheelkundig implantaat heeft u een lichte tot matige pijn en zwelling, die meestal te behandelen is met pijnmedicatie en anti-inflammatoire medicijnen. Uw chirurg kan u antibiotica voorschrijven om infectie tijdens de genezing te voorkomen en u zult 5 tot 7 dagen lang antibiotica nemen om met succes te helpen genezen. De meeste zwellingen en pijn zullen in de eerste week afnemen, maar het implantaatgebied zal gevoelig zijn om aan te raken of te kauwen in de buurt gedurende ongeveer 2 weken na de operatie.

Complicaties van Cosmetische Tandheelkundige Implantaten

Het laten plaatsen van cosmetische tandheelkundige implantaten is meestal een zeer veilige en routinematige procedure waar veel patiënten veel baat bij hebben. Echter, zoals bij elke operatie, kunt u complicaties ervaren. Enkele van de meest voorkomende complicaties die zich voordoen bij cosmetische tandheelkundige implantaten zijn:

 • Infectie
 • Het niet dosseointegreren
 • Bloeden
 • Zenuwparesthesie
 • Sinus-, zenuw- of neusholtewonden

Het goede nieuws is dat veel van deze complicaties meestal kunnen worden vermeden door een goede planning. Infecties kunnen in de mond ontstaan door natuurlijke bacteriën die in al onze monden voorkomen.

Na de implantatie kan uw tandarts u een antibioticum voorschrijven om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en de plaats van genezing besmetten. Normaal gesproken zal er tot een dag na de operatie een bloeding optreden. Als de bloeding langer dan een dag aanhoudt, wordt dit beschouwd als een complicatie die meestal verband houdt met de medicijnen die de patiënt neemt, het niet schoonhouden van de locatie of een reeds bestaand probleem met de lever - dit alles kan meestal worden gecoördineerd voorafgaand aan de behandeling. Letsel aan de zenuw of de sinus is een complicatie die zelden voorkomt bij een tandarts met een grondige ervaring met tandheelkundige implantaten, en de moderne technologie maakt het mogelijk om de sinus en de zenuwen voor en tijdens de procedure in 2D en zelfs 3D te visualiseren, waardoor het risico tot een minimum wordt beperkt. Het uitblijven van een osseointegratie is een complicatie die af en toe optreedt, waardoor de procedure meestal opnieuw kan worden uitgevoerd om succes te boeken. De meest voorkomende oorzaken van het uitblijven van osseointegratie van een tandheelkundig implantaat is te wijten aan infectie, gebrek aan bot, gebrek aan mondhygiëne, roken, auto-immuunziekte en idiopathische reacties van het lichaam.

Ondanks deze nadelen zijn cosmetische tandheelkundige implantaten een betrouwbare en veilige optie met een hoog slagingspercentage, die gemiddelden boven 97% voor alle gevallenen kan uw levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Zijn Cosmetische Tandheelkundige Implantaten geschikt voor mij?

Niet iedereen is een kandidaat voor cosmetische tandheelkundige implantaten, maar meestal kunnen de meeste mensen met een goede planning kandidaat worden. De beste kandidaten voor tandheelkundige implantaten:

 • Hebben overvloedig bot in het gebied dat de implantaten ontvangt
 • Geen actief tandbederf of parodontale aandoeningen.
 • Hebben een goede inzet voor mondhygiëne
 • Zijn niet-rokers
 • Hebben gedurende een langere periode geen bisfosfonaatmedicatie genomen
 • Hebben geen ongecontroleerde systemische ziekte of auto-immuunziekte

Maar omdat implantaten niet voor alle mensen de juiste optie zijn, zijn er, zoals we al hebben besproken, andere opties die voor u wellicht succesvoller zijn. Enkele alternatieve opties zijn beschikbaar:

 1. Verwijderbaar Kunstgebit
  Een uitneembare prothese is een prothetische vervanging van de tanden die worden ondersteund door uw tandvlees of de resterende tanden. Een uitneembare prothese is een niet-invasief en goedkoop alternatief voor implantaten, maar de afweging is dat ze instabieler en oncomfortabeler zijn en minder natuurlijk functioneren.voorbeeld van een verwijderbare gedeeltelijke prothese

2. 2. Tandondersteunde vaste brug
Een vaste gebitsbrug functioneert als een natuurlijk gebit omdat hij niet uitneembaar is, maar gebruikt de tanden aan weerszijden van een ruimte om de ontbrekende tand te ondersteunen. De aangrenzende tanden worden in wezen voorbereid op kronen en de kronen worden met elkaar verbonden, die vervolgens permanent in de mond worden gecementeerd. Tandheelkundige bruggen zijn meestal een alternatief voor implantaten, vooral als de tand of kies een aanzienlijke tijd heeft gemist en er weinig bot aanwezig is.voorbeeld van een vaste deelprothese (gebitsbrug)

3. 3. Niets doen
Als u besluit de tandvervangingsbehandeling uit te stellen of helemaal niets te doen, moet u eerst nadenken over de gevolgen. De gevolgen treden over het algemeen langzaam op, maar op de lange termijn kunnen er later in het leven ernstige problemen ontstaan. Het belangrijkste is dat er botverlies optreedt wanneer een tand niet wordt hersteld met een implantaat en de omliggende tanden langzaam beginnen te verschuiven, wat kan leiden tot temporomandibulaire disfunctie en TMJ-pijn op latere leeftijd.

voorbeeld van wat er gebeurt als er een tand ontbreekt op lange termijn

Hoeveel zijn Cosmetische Tandheelkundige Implantaten?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een tandheelkundig implantaat kunnen beïnvloeden, maar de gemiddelde kosten die u zou kunnen verwachten voor een gekwalificeerde tandarts in de omgeving van Boston Metropolitan variëren van $1.500 tot $3.000 voor slechts één implantaat. Deze kosten vertegenwoordigen de eerste fase van de behandeling om het implantaat te plaatsen, wat de vele opties opent waarvoor het implantaat kan worden hersteld. Het toevoegen van het abutment en de kroon, en dat zou van $500 tot $3,500 extra kunnen kosten.
Waarom moet het krijgen van een tandheelkundig implantaat zo duur zijn? Nou, je moet in gedachten houden dat dit een chirurgische ingreep is, dus het is het beste om een tandarts te zien die de juiste opleiding heeft gekregen. De hogere initiële kosten van een hooggekwalificeerde tandarts met een implantaat zullen minder kosten dan de complicaties van het alternatief.
U kunt opgelucht zijn om te horen dat een tandartsverzekering en eventueel een medische verzekering soms kan helpen met de kosten van cosmetische tandheelkundige implantaten of bottransplantatie. Een tandartsverzekering biedt voordelen voor procedures die tandheelkundig noodzakelijk zijn en een medische verzekering biedt voordelen voor procedures die medisch noodzakelijk worden geacht. Omdat tandheelkundige implantaten het ontbrekende gebit vervangen, wordt een deel van de behandeling vaak als tandheelkundig noodzakelijk beschouwd. Bovendien, omdat tandheelkundige implantaten het botverlies van de onderkaak of bovenkaak reconstrueren, kunnen sommige medische verzekeringen een deel van de behandeling medisch noodzakelijk achten. Tandheelkundige implantaten kunnen ook nodig zijn als gevolg van een trauma of een ongeval waardoor ze ook medisch noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om op te merken dat niet alle cosmetische tandartsen, parodontologen of kaakchirurgen alle verzekeringen accepteren en dat ze niet allemaal in staat zijn om een medische verzekering in rekening te brengen. Onderzoek de topimplantaattandartsen bij u in de buurt en neem contact met hen op om uw tandarts- en ziektekostenverzekering te bespreken. Dat zal helpen om u een idee te geven van uw behandeling zal gedeeltelijk worden gedekt door een deel van uw tandheelkundige of medische verzekering.

Neem contact op met de Beste Tandheelkundige Tandarts in Metro Boston, MA

Voor meer informatie over cosmetische tandheelkundige implantaten kunt u terecht bij een topimplantaattandarts in uw regio. In de omgeving van de metro Boston, Dr. Charles Sutera heeft zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van de implantaatgeneeskunde door zijn uitgebreide expertise. Dr. Sutera heeft nationale media-aandacht gekregen voor gerenommeerde expertise in TMJ-behandeling, sedatietandheelkunde en high-profile celebrity smile makeovers. Contact Esthetische Glimlach Reconstructie voor meer informatie.