Het verlies van tanden kan een zeer emotionele situatie zijn. De gedachte aan het missen van een tand kan leiden tot angst, angst voor hoe het kauwen zal zijn, of je kunt je ouder voelen dan je bent. Als het gebeurt, is het eerste waar mensen aan denken, "Moet ik tandheelkundige implantaten krijgen?" Dus laten we er over praten en helpen om je opties te leren kennen.

Er zijn verschillende opties om ontbrekende tanden te vervangen. Een behandeling om ontbrekende tanden te corrigeren is het plaatsen van een vaste brug, die ook wel een vaste deelprothese wordt genoemd. Voor een tandheelkundige overbrugginge, de tanden aan weerszijden van de ruimte worden gebruikt om een ontbrekende tand te ondersteunen. Een vaste brug is een goede optie wanneer de tanden aan weerszijden van een ruimte een aanzienlijke tandheelkundige behandeling nodig hebben of wanneer het bot van de ontbrekende tand of kies geatrofieerd is. Tandheelkundige bruggen hebben wel wat compromissen. U zult niet kunnen flossen tussen de betrokken tanden en kiezen, dus u zult eronder moeten schoonmaken met speciale flossdraadjes om het gezond te houden. Ook als er een probleem is met één tand in de brug, heeft dit gevolgen voor alle tanden van de brug. Tandheelkundige implantaten zijn een voorkeursoptie om ontbrekende tanden te vervangen, omdat het eindresultaat van tandheelkundige implantaten het meest lijkt op natuurlijke tanden.

Wat zijn tandheelkundige implantaten?

Tandheelkundige implantaten dienen om de anatomie van natuurlijke tanden te repliceren. Tandheelkundige implantaten hebben drie hoofdbestanddelen: 1) een implantaat in het bot dat vergelijkbaar is met de wortels van natuurlijke tanden 2) een abutment dat vergelijkbaar is met een kernopbouw van een natuurlijke tand en 3) een kroon die vergelijkbaar is met het gedeelte van de tand boven de tandvleesrand.
Wanneer een tandheelkundig implantaat is voltooid, zullen de drie componenten van een tandheelkundig implantaat (het implantaat, het abutment en de implantaatkroon) er allemaal uitzien en functioneren als uw natuurlijke tanden. Het is zelfs mogelijk dat een patiënt het verschil tussen zijn natuurlijke tanden en de implantaattanden niet kan zien.

Top 5 Redenen om tandheelkundige implantaten als uw tandvervangingsoptie te beschouwen

illustratie van glimlachmakeoveropties1) Behoud of verbeter uw uiterlijk. De tanden dienen om het bot van de kaak rondom te behouden. Nadat een tand is uitgehaald, begint het bot van de plaats een geleidelijk proces van vernauwing en verlaging van de hoogte. Wanneer uw kaakbot begint te krimpen als gevolg van ontbrekende tanden, zorgt dit er vaak voor dat het gezicht verandert. Omdat de tanden en het bot de gezichtshuid niet ondersteunen, begint het gezicht er verzonken uit te zien en te vroeg te verouderen. Mensen met meerdere ontbrekende tanden of lange termijn kunstgebitten klagen vaak over het hebben van dunne lippen en ingevallen wangen. Tandheelkundige implantaten ondersteunen de gezichtsstructuur en zorgen ervoor dat het bot niet afneemt. Het herstellen van ontbrekende tanden zorgt ervoor dat uw gezicht er vol, gezond en jeugdig uitziet.

2) Tandheelkundige implantaten hebben een hoog slagingspercentage. Tandheelkundige implantaten zijn een tandheelkundige behandeling die al meer dan 50 jaar wordt uitgevoerd. In de tijd dat tandheelkundige implantaten zijn uitgevonden, is de procedure voortdurend onderzocht en geperfectioneerd. De levensvatbaarheid van tandheelkundige implantaten op lange termijn wordt beïnvloed door de gezondheid van de patiënt, het bot van de locatie, de expertise van de chirurg of de cosmetische tandarts en de hygiëne van de patiënt. Al deze kenmerken kunnen vóór de behandeling worden geëvalueerd om het risico tot een minimum te beperken. Het succespercentage van tandheelkundige implantaten bij gezonde personen bedraagt nu consequent meer dan 95%.

3) Stop het verschuiven van uw tanden in de lege ruimte. Als je een tand verliest, verliezen de omliggende tanden hun oriëntatie. Als een hek een afrasteringspaal mist, worden de tanden minder stabiel. De aangrenzende tanden van een ontbrekende tand beginnen uiteindelijk te bewegen om de ruimte op te vullen en de tanden boven of onder kunnen in de richting van de ruimte beginnen te migreren. Het verschuiven van de tanden kan verschillende tandheelkundige complicaties veroorzaken, zoals TMJ symptomen, cosmetische bezwaren en parodontale bezwaren. Hoewel het corrigeren van een ontbrekende tand een investering is, kan het voorkomen dat verdere investeringen het sneeuwbaleffect van problemen aan de andere tanden later worden geëlimineerd. Het plaatsen van een tandheelkundig implantaat helpt de juiste afstand tussen de resterende tanden te behouden en voorkomt problemen met uw algehele mondgezondheid.

illustratie van een implantaatbehoudend kunstgebit4) Implantaat-ondersteunde protheses. Als de meeste mensen denken aan tandheelkundige implantaten denken ze aan het vervangen van een enkele tand, maar wat als een patiënt meerdere tanden mist? Tandheelkundige implantaten kunnen worden gebruikt om meerdere tanden en kiezen te vervangen door afzonderlijke tanden en kiezen, of ze kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van een kunstgebit. Het voordeel van een implantaat-ondersteunde prothese is dat er minder implantaten kunnen worden gebruikt om meer tanden te ondersteunen. Bijvoorbeeld, een patiënt die veertien boventanden mist kan vier implantaten laten plaatsen, en een op maat gemaakte prothese kan alle veertien ontbrekende tanden vervangen. Om samen te vatten, kan veertien tanden worden vervangen door slechts vier implantaten en een prothese, wat neerkomt op minder chirurgie en minder kosten. Er kan een willekeurig aantal combinaties van ontbrekende tanden zijn die op dezelfde manier kunnen worden vervangen door een implantaat-ondersteunde prothese. Het voordeel van een implantaat-ondersteund kunstgebit is het veilig vervangen van meerdere tanden tegelijkertijd zonder te hoeven investeren in een implantaat per tand.

5) Tandheelkundige implantaten kunnen gedeeltelijk worden gedekt door uw tandarts- EN ziektekostenverzekering. De tandverzekering dekt de noodzakelijke procedures en de ziektekostenverzekering dekt de medisch noodzakelijke procedures. Omdat tandheelkundige implantaten de ontbrekende tanden vervangen, worden ze vaak beschouwd als tandheelkundig noodzakelijk, maar niet veel mensen zullen zich realiseren dat ze vaak medisch noodzakelijk zijn. Tandheelkundige implantaten kunnen door de ziektekostenverzekering als medisch noodzakelijk worden beschouwd omdat ze botverlies van de kaak voorkomen of herstellen, wat bekend staat als nutteloze atrofie. Tandheelkundige implantaten kunnen ook nodig zijn als gevolg van een trauma of een ongeval waardoor ze ook medisch noodzakelijk zijn. Niet veel cosmetische tandartsen, parodontologen of kaakchirurgen zijn zo goed thuis in een medische verzekering. Het kan nodig zijn dat u onderzoek doet naar leveranciers in uw regio die veel tandheelkundige implantaten uitvoeren en die goed bekend zijn met de medische kosten.

Neem contact op met de Beste Tandheelkundige Tandarts in Metro Boston, MA

Voor meer informatie over tandheelkundige implantaten kunt u terecht bij een topimplantaattandarts in uw regio. In de omgeving van de metro Boston, Dr. Charles Sutera heeft zich gevestigd als een autoriteit in de implantaatgeneeskunde dankzij zijn uitgebreide expertise in TMJ, sedatie en full mouth smile makeovers. Contact Esthetische Glimlach Reconstructie in Boston, MA voor meer informatie.