We hebben het geluk om in de 21 te leven.st eeuw. We hebben nu de mogelijkheden voor volwassen tanden om een heel leven mee te gaan. Nog maar een paar decennia geleden was een levenslange tand niet de norm. In feite was het voor de jaren zestig niet eens mogelijk.

Ondanks de vooruitgang die we op dit moment hebben, zijn er helaas enkele situaties waarin een tand niet kan worden gered. De beste optie voor die omstandigheden is om de tand te verwijderen. Als u dat bent, is dat jammer, maar laat u niet ontmoedigen. De site zal genezen en zal meestal in staat zijn om een tandheelkundig implantaat of een brug om het gebied te herstellen, tenzij het een verstandskies.

Wanneer een tand wordt uitgehaald, laat de verwijderde tand een tijdelijke ruimte achter. Tijdens de genezing is het gat meestal wat mensen het meest opvallend vinden.

Je moet het gebied schoon houden, neem dan pijnmedicatie om het ongemak te beheersen, en te voorkomen dat er voedsel in de site terechtkomt. Met deze routines op zijn plaats vraagt u zich waarschijnlijk af, hoe lang het duurt om het gat te sluiten na het trekken van de tanden? In dit artikel zullen we het hebben over soorten tandextracties, genezing na extracties, en hoe lang het duurt om het gat te sluiten.

En als u zich afvraagt hoe lang het duurt om het gat te sluiten na een tandextractie, moet u waarschijnlijk ook alle tips en trucs kennen om problemen te voorkomen. Voor de do's en don'ts na het trekken van tanden, bekijk dit artikel.

Genezen sommige tanden anders na een tandafzuiging?

Wist je dat, afhankelijk van de tand, een extractie anders kan genezen? Daar zijn een paar redenen voor.

De eerste is de locatie van de tandextractie in de mond. Over het algemeen genezen de boventanden sneller in vergelijking met de ondertanden. Het onderste bot is dichter dan het bovenste bot. Omdat de onderkaak dichtere botten heeft, duurt het langer om de lege plek te vervangen door bot.

Het tweede effect op de genezing is gebaseerd op de oriëntatie van het tandvlees. Deze is een beetje contra-intuïtief. Ik wil dat je nadenkt over hoeveel ruimte de tand in het tandvlees inneemt. Tanden die nog niet zijn gebarsten, zoals ongekarakteriseerd... verstandskiezen of tanden die onder de tandvleesrand zijn gebroken, genezen over het algemeen sneller. Dit is de reden waarom: het tandvlees ligt vanaf het begin dichter bij elkaar, als twee stukken stof die perfect bij elkaar passen. Nadat de tand is verwijderd, hecht het tandvlees zich mooi aan elkaar en bedekt het meer van het gat. Als een tand echter groot is en uitbarst, moet het tandvlees groeien om het gat te bedekken waar de tand zat.

Het derde effect op de genezing is het type extractie. Er zijn twee soorten tandextracties. Ik wil dat je deze ziet in termen van de analogie van de bevalling van een baby. Een baby kan op een natuurlijke manier worden geboren als hij door het geboortekanaal glijdt. Echter, wanneer het geplaatst wordt met onvoldoende ruimte, is een cesariumincisie nodig om ruimte te creëren voor de baby om er veilig doorheen te kunnen glijden. Hetzelfde geldt voor de tand-extracties.

Er zijn twee primaire soorten tandextracties:

 • Eenvoudige extractie - De tand is zo gepositioneerd dat hij losgemaakt kan worden en uit de sok kan worden gehaald zonder dat er chirurgisch ruimte rond de tand wordt gecreëerd.
 • Chirurgische extractie - De tand is zo gepositioneerd dat er een gebrek aan hefboomwerking is om de tand in te grijpen, of er is onvoldoende ruimte voor de tand om er doorheen te gaan. De tandarts of kaakchirurg creëert ruimte rond de tand door een handstuk te gebruiken om het bot te hervormen zodat de tand ruimte heeft om door te gaan. Zie dit als het tandequivalent van een c-sectie, behalve dat het alleen de plaatselijke ruimte rond de tand betreft.

De vierde component die van invloed is op de manier waarop een tandextractie geneest, is de medische geschiedenis van de patiënt. Deze is alleen van toepassing op bepaalde medische aandoeningen. Sommige medische aandoeningen die de genezing van een tandheelkundige extractie kunnen vertragen zijn diabetes, auto-immuunziekten en immunosuppressie.

Dus hoe lang duurt het om het gat te sluiten na een tandextractie?

De hoeveelheid tijd die nodig is voor een tand-extractiegat om te genezen hangt af van verschillende factoren - de locatie in de mond, de plaatsing van de tand, en de moeilijkheidsgraad van de extractie.

In het algemeen kunt u verwachten dat een tandextractie 85% genezen is bij 2 weken, 90% genezen bij een mond, en de uiteindelijke genezing vindt plaats in de loop van de volgende 3-6 maanden. Het gat voor een tandextractie zal over het algemeen beginnen te sluiten rond week 3 postoperatief en zal volledig worden gesloten door week 4 tot 6.

Een paar weken na een tandextractie zijn veel mensen pijnvrij, maar ze maken zich zorgen dat ze nog steeds een gat in de plaats van de tand hebben. Ze vragen zich af of het gat voor altijd zal blijven bestaan, en ik ben blij om u te vertellen, dat de plaats zal genezen. Ik weet dat het voor altijd voelt, maar het gat zal zich langzaam sluiten, en de plaats zal zich vullen. Geef het tijd, ongeveer 4 tot 6 weken om precies te zijn, en als het op dat moment nog steeds niet dicht is, moet je het opvolgen met je tandarts om te bespreken.

Top Tips om de genezingstijd te verkorten na een tandafzuiging:

 • Eet voedzame maaltijden, ook al heb je er misschien geen zin in - concentreer je de eerste 4-5 dagen op zacht voedsel, en introduceer dan langzaam meer voedsel. Als u geïnteresseerd bent, bekijk dan wat creatieve softfoodideeën na een tandextractie.
 • Blijf gehydrateerd
 • Gebruik geen rietjes of krachtige spoeling, dit kan de bloedstolsel losmaken en een probeersel veroorzaken. Daarover praten we later meer.
 • Poets je tanden, maar poets niet de plaats waar de tand is getrokken.
 • Niet roken. Het is een andere veelvoorkomende oorzaak van droge stopcontacten.
 • Warm zout water spoelt vier keer per dag, vanaf 24 uur na de operatie, maar beperkt zich tot 3-4 keer per dag.
 • Als uw site zich beter voelt, maar dan een toename van pijn of zwelling heeft, neem dan contact op met uw tandarts of kaakchirurg. Dit is een veelvoorkomend symptoom van het vastlopen van voedsel in het afzuiggat, of symptomen van een droog stopcontact.

TMJ Pijn na een tandafzuiging

Een beperkt scala aan mondopeningen, ook wel trismus, is typisch voor ongeveer een paar weken na een tandextractie, vooral voor een lagere verstandskies. De reden hiervoor is dat er een normale zwelling is die optreedt terwijl de tand aan het genezen is. De zwelling kan tijdelijk de ruimte voor de TMJ (Temporomandibulair Gewricht).

Om te helpen bij het verminderen van de zwelling van een tand extractie anti-inflammatoire medicijnen zoals Ibuprofen meestal helpen. Als u TMJ-pijn heeft of een beperkte opening die langer dan twee weken duurt, neem dan contact op met uw tandarts of kaakchirurg om te controleren of hij/zij in orde is.

Wat is Dry Socket? De vijand van het Gat om te sluiten na een Tandextractie...

Een droge sok is een aandoening die optreedt na het verwijderen van de tanden. De technische term die we een droge sok noemen heet alveolaire osteitus. Als je die term over tandextracties ziet, betekent dat hetzelfde.

Dus hier is de deal met hoe droge stopcontacten werken. Na een tandextractie vormt zich een bloedstolsel over de bovenkant van de extractieplaats om deze tijdens de genezing te beschermen. Soms, voordat de koker geneest, wordt de bloedstolsel losgemaakt. Een extractieplaats, zonder bloedstolsel, verstoort de genezing tijdelijk. Het stelt het gevoelige tandvlees en botweefsel bloot aan lucht, voedsel en vreemde voorwerpen, wat kan leiden tot pijn of gevoeligheid. Het maakt de plaats ook vatbaar voor infecties.

Mensen die tabak gebruiken, koolzuurhoudende dranken drinken, te snel kauwen op het behandelde gebied, het behandelingsgebied borstelen, en mensen die bepaalde medicijnen gebruiken lopen een verhoogd risico op een droge sok na het verwijderen van de tanden.

Hoe weet ik dat ik een droog stopcontact heb?

illustratie droge sok na tandextractie

Wanneer een tand wordt verwijderd, blijft er een ruimte over waar de tand was. Het resterende gat is slechts tijdelijk. Een droge sok heeft te maken met het tijdelijke gat dat overblijft, met name met de manier waarop het geneest.

Een droge sok is een veelvoorkomende complicatie die kan optreden na een tandextractie. Als de bloedstolsel te vroeg verloren gaat voordat het gat zich kan sluiten, is er sprake van een droge sok. Wanneer dit gebeurt, vertraagt de genezing en voelt de plek pijnlijk, gevoelig en soms zwelt het op. Laten we het hebben over de veel voorkomende symptomen die optreden bij een droge sok:

 • Kloppende pijn rond de winningsplaats
 • Pijn die uitstraalt naar het oor of de kaak
 • Slechte adem en een vieze smaak in de mond
 • De site ziet er ontstoken uit en heeft een zichtbaar gat
 • Grijze verkleuring en zwelling rond de buitenkant van de winningslocatie

Hoe wordt Dry Socket behandeld?

Een droog stopcontact komt relatief vaak voor. Ongeveer 3% aan tandextracties een droge sok ontwikkelen, en maar liefst 30% van de verstandskiezen een droge sok ontwikkelen. Als het je overkomt, is dat jammer, maar wees niet ongerust. De behandelingen voor droge contactdozen zijn routinematig en effectief.

Veel patiënten met een droog stopcontact kiezen ervoor om hun symptomen thuis te behandelen. In de meeste gevallen geneest een droge sok vanzelf. De plaats geneest gewoon langzamer voor een paar dagen, terwijl het zich herstelt. Als het ongemak van een droge sok matig of ernstig is, moet u contact opnemen met uw tandarts of kaakchirurg voor een follow-up.

De tandarts zal meestal het gebied verdoven, het droge stopcontact schoonmaken, en de bloedstolsel laten hervormen, waardoor de genezing voor u in wezen weer op gang komt. De tandarts kan ook ontstekingsremmende medicatie, pijnstillers, en/of antibiotica om je te helpen tijdens je genezing.

Inpakken: Hoe lang duurt het om het gat te sluiten na het verwijderen van de tanden?

 

De genezing van een tandextractie is gelukkig een controleerbaar proces. Door het volgen van de tips in dit artikel, zal het u helpen om snel en onbewogen te genezen.

Zoals bij de meeste dingen is preventie de beste methode. U kwam hier en vroeg zich af, hoe lang het duurt om het gat te sluiten na een tandextractie, en nu pakte u extra aanbevelingen op om de genezing te begeleiden. U bent een stap vooruit in het helpen van uw lichaam om succesvol te herstellen. Bravo!