Het geheim is bekend. Mensen willen witte tanden. Tanden bleken is de meest gevraagde procedure door patiënten op een cosmetische tandarts.

In de huidige markt zijn er honderden producten die beschikbaar zijn voor mensen om hun tanden te bleken. En het wordt nog ingewikkelder om te kiezen tussen het bleken van de tanden thuis en de tandartspraktijk. Met zoveel beschikbare producten kan het moeilijk zijn om het beste product te kiezen voor het bleken van de tanden.

Maar één ding is zeker. Verreweg het meest onbegrepen onderwerp heeft te maken met het tanden bleken van het licht. Mensen vragen zich af: "Hoe maakt het licht mijn tanden witter" en "verbetert het UV-licht het bleken van de tanden". Vandaag duiken we in om u te helpen bij het kiezen van het beste product voor het bleken van uw tanden en laten we de gimmicks op de planken liggen.

Hoe werkt het Blauwe Tanden Wittend Licht?

Veel producten, zowel professioneel als over the counter, maken gebruik van een blauw licht als onderdeel van hun whitening systeem. Het concept is eenvoudig in alle opties, u legt een gel op uw tanden en laat vervolgens een lichtje schijnen op de gel. Lijkt vrij eenvoudig tot nu toe, maar hoe kan dat eigenlijk de tanden bleken?

Het idee is dat de gel die je op je tanden legt het actieve ingrediënt bevat van waterstofperoxide. De waterstofperoxide maakt de tanden wit door een reactie die twee producten oplevert, zuurstof en water. Het water is in wezen een bijproduct. De zuurstofradicaal is in staat om in de toplaag van de tand te pendelen en vlekken uit te oxideren zoals u uw wasgoed of vloeren zou oxyclen. Of het nu gaat om tanden of wasgoed, het eindresultaat is hetzelfde: een witter oppervlak.

hoe tanden bleken werkt | Boston Cosmetic Tandarts (waltham)

Oké, hopelijk ben je tot nu toe bij me. Het punt is dat er een reactie moet komen voor de tandgel om de tanden te bleken. Het blauwe licht dat gebruikt wordt bij het bleken van de tanden wordt verondersteld de snelheid waarmee de waterstofperoxide-reactie plaatsvindt te verhogen. De gedachte is dat het verhogen van de reactie gelijk staat aan het beter bleken van de tanden. Maar is dat echt zo?

Is het Blauwe Tanden Bleken Licht Effectiever?

Recht en simpel, tot nu toe zijn de onderzoeken het er niet over eens dat tanden bleken met UV-licht of blauw licht effectiever zijn dan alleen tanden bleken.

Om te citeren een onderzoek in 2014"Het gebruik van lichtactivatorbronnen met in-office-bleekbehandeling van vitale tanden heeft de effectiviteit van het bleken niet verhoogd of het bleken versneld."

De realiteit is dat er misschien wat kleine voordelen zijn, maar... hou je adem niet in. Als je spaart voor een witmakend product met een licht in vergelijking met een zonder licht, is het niet het primaire geheim om wittere tanden te krijgen.

De meeste studies tonen enig verschil aan dat door computers wordt gedetecteerdmaar geen visueel verschil ontdekt door het menselijk oog. Voor de studies die in vivo (bij daadwerkelijke patiënten) werden uitgevoerd, vonden de meesten geen extra voordeel voor lichtactiverende systemen. De studies schreven een toename van het witten toe als gevolg van uitdroging van de tanden die snel daarna terugkeerde.

In sommige studies is er bewijs dat het licht de gevoeligheid van de tanden kan verhogen na het bleken. Een studie uit 2012 meldde"een lichte verhoging van zowel de gevoeligheid als de gingivaalscores na de door de LED/gel geactiveerde fase."

tanden whitening licht beeld boston cosmetische tandarts legt uit hoe het werkt

Dus hier is mijn kijk op tanden bleken met een blauw licht.

Waar het op neerkomt is dat zelfs als het blauwe licht de reactie versnelt, het witmakende product uiteindelijk een punt zal bereiken waarop de reactie eindigt, met of zonder het licht. Dat eindpunt lijkt in beide gevallen ongeveer hetzelfde te zijn.

Ik raad het gebruik van een lampje voor het bleken van de tanden niet per se af. Er is een anekdotisch gevoel dat het LED-licht de tijd vermindert die een gel nodig heeft om in contact te komen met de tanden.

Maar, en dit is een grote, consumenten moeten weten dat het bleken van tanden met een lampje niet wordt ondersteund door studies als zijnde significant effectief in vergelijking met het bleken van producten zonder lampje.

De twee grootste dingen om te onthouden bij het selecteren van een witmakend product

Hier is het belangrijkste geheim om te beslissen over het beste product voor het bleken van de tanden. Winkelen voor whitening producten is heel eenvoudig. Er zit maar één actief ingrediënt in alle tandbleekmiddelen: waterstofperoxide. Het is hetzelfde middel, of het nu op recept is of over de toonbank. Hoe hoger het percentage waterstofperoxide dat wordt toegepast op de tanden, hoe effectiever de whitening indien toegepast voor dezelfde hoeveelheid tijd.

Waterstofperoxide is het belangrijkste ingrediënt voor het bleken van de tanden.

U kunt het primaire ingrediënt ook zien als carbamideperoxide. Het is uiteindelijk een derivaat dat zich omzet in waterstofperoxide in een verhouding van 3 op 1. Dus om appels met appels te vergelijken, als je carbamideperoxide op het etiket ziet staan, moet je het door drie delen om de equivalentie in termen van waterstofperoxide te begrijpen.

De sleutel om te begrijpen is dat whitening effectief kan zijn bij elk percentage. Wat verschilt is het tijdstip van contact met het gebit. U kunt de tijd van contact met het gebit slechts op twee manieren verlengen. U kunt de tijd die het contact met de tanden duurt verlengen voordat het wegspoelt, of u kunt het contact op meerdere manieren herhalen.

De grootste factor van een witmakend product is het waterstofperoxidepercentage, maar de tweede meest effectieve eigenschap is hoe goed het in contact blijft met de tanden.

Wanneer een witmakend product op de tanden wordt aangebracht, heeft het tijd nodig om de witmakende reactie te laten plaatsvinden. De waterstofperoxide kan op verschillende manieren aan de tanden worden toegediend. Bijvoorbeeld in een gel, vloeistof, poeder, strips of in bakjes.

Omdat het product ten minste 15 minuten in stabiel contact met de tand moet zijn, zijn witmakende spoelingen, poeders en tandpasta's minder effectief. Het is moeilijk om ze voldoende lang in contact te houden met de tanden.

Als u een product voor het bleken van uw tanden bij u thuis koopt, kies dan een product met een gel die niet gemakkelijk met het speeksel wegspoelt. Een product dat een dikkere consistentie heeft of een levermethode heeft zoals stroken of bakjes is meestal effectiever.

Dat is wat het grootste verschil maakt. De tanden bleken licht, hoewel niet noodzakelijkerwijs schadelijk, is geen belangrijke factor in het vermogen om de tanden met succes te bleken.

Welke tandblekende producten zijn het beste om gevoeligheid te vermijden

Hier is de deal met het ontwikkelen van gevoelige tanden door het bleken van de tanden: wat tijdelijke gevoeligheid is vrijwel gelijk aan het verloop van de cursus. Het is te verwachten. Er is echter een manier om de hoeveelheid gevoeligheid te minimaliseren. Een hoog percentage waterstofperoxide wordt meestal slechts 20 minuten op de tanden gehouden, terwijl een lager percentage gedurende 6 uur 's nachts kan worden gedragen. Een groot deel van de selectie komt neer op persoonlijke voorkeur. Als u de neiging hebt om gevoelige tanden te ontwikkelen of als u de risico's op irritatie van het tandvlees wilt minimaliseren, kies dan voor een lagere concentratie.

Tanden whitening gel concentratie is als het rijden 55mph op de snelweg versus 100mph. Hoe dan ook, je komt op de plaats van bestemming. Er is echter meer ruimte voor fouten bij lagere snelheden. Een tand whitening product met een lagere concentratie waterstofperoxide is meer controleerbaar. Als je gevoeligheid ontwikkelt zul je het kunnen vangen voordat het ernstiger is.

De basislijn

De realiteit is dat er wat anekdotisch bewijs is dat een tand-whitening light enig voordeel zou kunnen opleveren voor tand-whitening kits, maar het peer-reviewed onderzoek is niet overtuigend. Hoewel tandbleeklampen op zich niet gevaarlijk zijn, kunnen ze geen significante waarde hebben in de werkzaamheid van tandbleekmiddelen.