Hoe snel, dokter? Dat is de vraag die elke roker zich stelt na het trekken van een tand. Als je een roker bent vraag je je waarschijnlijk hetzelfde af, wanneer kan ik beginnen met roken na een tandextractie?

Geloof me, ik heb het gezien. Het wekt angst op om een tand te laten verwijderen, maar als je een sigarettenroker bent, brengt het je naar een ander niveau. Het voegt een andere laag van beperking toe aan je normale routine. Dat is een grote zorg als roken je grootste ondeugd is.

In dit artikel bespreken we de details, wat er gebeurt als u rookt na een tandextractie, waarom uw tandarts u dat niet vertelt en de geheimen om de problemen van het roken na een tandextractie te voorkomen.

Maar als een snelle samenvatting, na een tand extractie, een nicotinepleister zal uiteindelijk je beste vriend zijn om complicaties van het traditionele roken te voorkomen.

Oh, en maak je geen zorgen, ik ga je niet beschamen. We laten dat over aan de generaal van de chirurg of voor een ander artikel. Dit artikel is ontworpen om u te helpen de eerste paar dagen door te komen, hopelijk zonder te roken. nazorg. U kunt zich richten op het stoppen met de activiteiten als u klaar bent...en hopelijk kunt u dat dit jaar in uw nieuwjaarsbesluiten opnemen.

Roken na de tandafzuiging

Roken na een tandextractie en nicotine stomatitis uitgelegd

Waarom raadt u tandartsen aan niet te roken na een tandextractie, dat is de vraag van een miljoen dollar. Ik zal het hier heel duidelijk beantwoorden. Er zijn drie redenen waarom roken na een tandextractie veroorzaakt problemen:

Warmte

Je hebt je temperatuur genomen met een thermometer onder je tong toch? De mond, en het lichaam trouwens, zijn afhankelijk van een zeer specifiek temperatuurbereik. Veel hoger of lager dan 98,6 graden Fahrenheit is een groot probleem. Dus als je een brandende sigaret in je mond inhaleert, stijgt de temperatuur van de mond dan? Zeker weten. Het effect van overtollige warmte op delicaat genezend tandvlees is een grote irritatie. De hitte ontvlamt de reeds ontvlamde extractieplaats. Er is eigenlijk een gediagnosticeerde aandoening van deze genaamd nicotinestomatitis. De ontsteking vergroot niet alleen de pijn, maar is ook als het gieten van zout in een open wond. Het zet dingen terug en het lichaam moet zelfs hard werken om te genezen.

Chemische producten

Oké, aan de zijkant van een pakje sigaretten zit... een hele lijst van chemicaliën. Dat is niet precies de definitie van organische of holistische genezing. Veel van de chemicaliën in sigarettenrook tasten het lichaam lokaal aan, maar komen ook in de bloedstroom terecht. Wat gebeurt er dan? De genezingsreactie verzwakt. Roken vermindert de zuurstof in de bloedstroom en heeft ook een uitdrogend effect op de weefsels. Dit alles heeft invloed op de gezondheid van het lichaam en het vermogen om te genezen.

Zuigen

Die puffende beweging in de mond tijdens het roken zuigt de genezing letterlijk uit je kauwgom. Nadat een tand is weggezogen, blijft er nog enige tijd een gat in het tandvlees over. Om dat gat te laten genezen, moet het bloed het gebied vullen en stollen. Een bloedstolsel vormt zich en stabiliseert zich nadat een tand is geëxtraheerd in ongeveer 72 uur. Als je in die tijd terugzuigt op een sigaret, wat denk je dan dat er gebeurt? De bloedstolsel kan gemakkelijk loskomen. Geen bloedstolsel, geen genezing. We noemen dat een droog stopcontact. Het is pijnlijk en het zet de genezing terug tot er een nieuwe bloedstolsel ontstaat. Het is een pijnlijk proces om te genezen als de bloedstolsel eenmaal is losgekomen.

Oh, en voor het geval je je afvraagt, het mechanische zuigprobleem veroorzaakt door roken is een probleem voor alle soorten roken, inclusief vaping, pijpen, of wat dan ook dat mechanische vaccin in de mond creëert.

Wat gebeurt er als je rookt na de tand extractie?

een roker vertellen dat hij niet mag roken 24 uur na een tandextractie is moeilijk...

Als je kinderen hebt, zul je het gemakkelijk begrijpen. Volwassenen lijken op kinderen. Ze houden er niet van om verteld te worden iets niet te doen wat ze willen doen. Een kind wil een hete kachel aanraken, of als je Elon Musk's kinderen bent, lanceer dan de familiehond op een raket. Als je ze zegt dat ze dat niet moeten doen, wat gebeurt er dan? Ze huilen, ze pruilen, ze stampen met hun voeten.

En hier is waarom: ze begrijpen niet wat er kan gebeuren als ze dat wel doen. Het is verontrustend om "Nee" te horen zonder de betekenis van het waarom te begrijpen.

Als ik mensen vertel dat ze niet mogen roken na het trekken van een tand, moet ik ze vertellen waarom. Dus laten we nu bespreken wat er gebeurt als je rookt na een tandextractie.

Vertraagde genezing

Plan en eenvoudig, roken na een tandextractie vertraagt de genezing en verhoogt de risico op complicaties. De reden hiervoor is de hitte en de chemicaliën irriteren de zou van een tandextractie die het genezingsproces drastisch vertragen. Studies tonen aan dat het roken van sigaretten kan de genezing van een tand vertragen tot twee keer zo lang.

Droge Stopcontacten

En dat is nog niet alles. Je moet ook niet vergeten dat de nummer 1 risicofactor voor het ontwikkelen van een droog stopcontact is roken na een tandextractie te vroeg. De afzuiging van de rookactie is hier de grootste factor. De zuigende, puffende beweging die door het roken ontstaat, creëert een mini-vaccumeffect in de mond die de genezende bloedstolsel. Een tandextractie zonder bloedstolsel kan niet effectief genezen. Denk er eens over na of je altijd een korstje van je arm hebt gepeld terwijl het probeerde te genezen. Het is het mechanisch verwijderen van de natuurlijke steiger van het lichaam voor de genezing. Roken verhoogt de kans op het verlies van de steiger die een tandextractie geneest.

Infectie

Oh, en nog één ding. Weet je nog hoe we spraken over hoe de chemicaliën van het roken het immuunsysteem verzwakt? Wat ik bedoel is dat het onze bloedcellen vermogen om ziekte of infectie te bestrijden vermindert. Een lange termijn geschiedenis van sigaretten roken verzwakt ons immuunsysteem en maakt het lichaam meer kans op een infectie tijdens de genezing. Door het roken tijdens de vroege genezing te vermijden, geeft u uw lichaam de kans om in te halen wanneer het het meest kwetsbaar is voor infectie.

Wanneer kan ik roken na een tandafzuiging?

De gewenste tijd om te wachten met roken na een tandextractie is bij voorkeur 72 uur later. Na 72 uur, er is minder kans op een droog stopcontactMaar hoe langer je wacht, hoe beter. De genezingsplaats is de eerste dagen delicaat en de bloedstolsel heeft tijd nodig om zich vast te zetten. Daarom is een minimum van 3 dagen na een tandextractie essentieel voor een ideale genezing.

Nu, ik weet dat je je afvraagt, wat als ik het niet kan weerstaan om te roken na het trekken van een tand? Geloof me, ik heb alles gezien. Als je besluit om eerder te beginnen met roken, doe het dan op eigen risico, maar ik zal je wat aanwijzingen geven die kunnen helpen om onnodige problemen te voorkomen.

Een van de grootste factoren voor het ontwikkelen van een droogmof is het loslaten van de stolsel uit de zuiging. Probeer in het ideale geval een nicotinepleister of als tweede keus, nicotinelozingen, om eventuele verlangens te verzachten. Als u snel wilt zoeken naar deze producten bekijk ze hier.

Als het moet, probeer dan te roken met zo weinig mogelijk kracht en zuigkracht. U kunt proberen het terrein te bedekken met een gaasje, maar wees voorzichtig met het eventueel in brand steken ervan. Zorg er ook voor dat u goed gehydrateerd bent en probeer onmiddellijk water te hebben om te voorkomen dat de weefsels uitdrogen. Deze preventieve maatregelen garanderen niet dat u geen complicaties zoals een droog stopcontact zult krijgen; ze bieden echter wel extra bescherming.

Kan ik de tape na een tandextractie

Vaping kan leiden tot droge contactdozen na het afzuigen van de tanden.

Dus hier is de deal met vaping na een tandextractie: Het verhoogt nog steeds aanzienlijk het risico van een droog stopcontact om veel van de bovengenoemde redenen, met name het creëren van een vaccintype zuigkracht in de mond. Echter, hier is waar vaping is enigszins gunstig voor de traditionele roken met betrekking tot de extractie genezing, het genereert minder warmte en heeft potentieel minder chemische stoffen. Hoewel ik het aftappen na een tandextractiezijn er enkele kleine voordelen ten opzichte van het traditionele roken.

Roken na de tand extractie: De basislijn

Oké, laten we tot de kern van de zaak komen. Als je een roker bent, moet je minstens 3-4 dagen wachten om te roken. Wachten in je eigen belang. Avoderen met roken na het trekken van tanden kan de mogelijke complicaties sterk verminderen en je helpen om sneller te genezen.

En zoals ik al zei, ben ik een groot voorstander van rookstopmaar op een duurzame manier. Als u al vele jaren probeert te schoppen met de gewoonte, spreek dan met uw huisarts of Bezoek hier voor meer informatie.