In 2020 heeft de hele wereld maskers opgezet om te voorkomen dat de coronavirus. Veel mensen begrijpen het basisconcept van waarom, maar begrijp je echt waarom de wereld maskers droeg?

Als sedatietandarts en tandheelkundige anesthesist, ik weet wel wat over beademing en infectiebeheersing. In dit artikel bespreken we wat de onderzoeken laten zien en enkele concepten die je misschien niet hebt gerealiseerd. We zullen het hebben over hoe het dragen van medische maskers de verspreiding van het coronavirus heeft voorkomen, waarom het belangrijk is, en over situaties waarin het dragen van een medisch masker meer kwaad dan goed doet.

Voorkomt het dragen van een masker de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19)

In een studie voor 2020 werd de doeltreffendheid van het dragen van maskers in de gemeenschap om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen, geëvalueerd. Eenvoudig en duidelijk, dit is wat die studie liet zien: Maskers bleken effectief te zijn met en zonder handhygiëne, en beide samen zijn meer beschermend.

De studie evalueerde vervolgens de gezondheidswerkers die specifiek een masker droegen. De resultaten toonden aan dat maskers van het ademhalingstoestel effectief waren als ze continu werden gedragen tijdens een dienst, maar niet als ze met tussenpozen werden gedragen. Wat zegt ons dat? Het ondersteunt dat het dragen van een masker beschermt tegen blootstelling aan het coronavirus en beschermt ook anderen tegen blootstelling. En net zo belangrijk is het om te laten zien dat het slechts een paar momenten duurt om een masker te laten vallen dat een aanstekelijke blootstelling creëert.

Oh, en als je je afvraagt, de studie vergeleek ook medische maskers met stoffen maskers. De studie toonde aan dat de maskers minder effectief waren dan de medische maskers. Als een stoffen masker alles is wat je hebt, is het beter dan niets, maar idealiter, pak je een medisch masker op tijdens een pandemie.

Hoe beschermt het dragen van een medisch masker jou en anderen?

het dragen van een medisch masker voorkomt de verspreiding van het coronavirus

De luchtweg is de meest kwetsbare in- en uitgang van het lichaam voor de verspreiding van besmettelijke ziekten. Het is de poortwachter van het kasteel. Als je een motte bouwt aan de voorste poort, voorkom je de grootste dreiging van toegang. Dat is wat maskers doen.

Maskers voorkomen de verspreiding van besmettelijke ziekten door gedeeltelijke obstructie en filtering van de luchtweg. De filtering van de ventilatie vermindert de hoeveelheid ziekteverwekkers in de omgevingslucht. Daarom verlagen maskers het risico van verspreiding naar en van elk individu.

Kan ik mijn medisch masker tijdelijk verwijderen tijdens de Coronavirus Pandemie?

Het tijdelijk verwijderen van uw masker kan het risico op het oplopen van een besmettelijke ziekte te vergroten. Er is echter een voorbehoud: het virus moet in de buurt aanwezig zijn en bereikbaar zijn voor niet-geïnfecteerde personen.

Laat me dat nog eens zeggen. Het virus moet in jou of iemand anders aanwezig zijn, anders is het masker gewoon een modeaccessoire.

En dit is waarom het belangrijk is. Als een sedatietandarts en tandheelkundige anesthesist, mijn hele carrière is opgebouwd rond het beschermen van de luchtweg tegen obstructie. Echter, tijdens de coronaviruspandemie...filteren we opzettelijk en blokkeren we de luchtweg. De missie is goed; Het voorkomen dat ziekteverwekkers naar en van het lichaam worden overgedragen. Dat kan echter gevolgen hebben. Het lichaam moet ook ademen.

Omdat de overdracht van het coronavirus afhankelijk is van de omgeving, is het belangrijk om rekening te houden met situaties waarin de risico's van het dragen van een masker groter zijn dan de voordelen. Zo breng je de ademhaling in balans met viruspreventie.

Om precies te zijn, het hangt allemaal af van de bijzondere omstandigheden van uw omgeving. Maskers kunnen negatieve effecten hebben als ze verkeerd worden gebruikt. Ze beginnen een tekort aan bloedzuurstof en overmatige kooldioxide te veroorzaken.

Laatst zag ik een persoon joggen op een landelijke straat in 90 graden hitte met een masker op. Denk je dat dat gezond is? Die persoon krijgt waarschijnlijk geen COVID-19, maar er zijn een aantal andere cardiovasculaire problemen die zich in die situatie kunnen voordoen.

Geloof me niet op mijn woord. Studies geven aan dat mensen vooral rekening moeten houden met onvoldoende ventilatie in tijden van excessieve hittegedurende oefeningin grote hoogte, en tijdens zwangerschap.

Wat betekent dat dan? Het betekent dat een masker een hulpmiddel is dat goed moet worden gebruikt, in de juiste omgeving, en niet overmatig moet worden gebruikt. Net zoals een hengel geen nut heeft als er geen vis in het meer is, is een masker nutteloos als er geen kans is om in 6 voet contact te komen met een andere persoon. Let dus op de omgeving.

Wat gebeurt er als iemand onvoldoende zuurstof of overtollige kooldioxide heeft?

symptomen van zuurstofgebrek of overtollig kooldioxide

Mensen moeten zich bewust zijn van de symptomen van zuurstofgebrek of overtollig kooldioxide bij het dragen van een masker. Het is vrij duidelijk waarom het lichaam zuurstof nodig heeft; Het bloed heeft behoefte aan voldoende zuurstof om de hersenen en organen te laten functioneren. Maar hoe zit het met kooldioxide. Hoe kan het gevaarlijk zijn om niet genoeg kooldioxide uit te stoten? Hier is de reden: Het verandert de pH van menselijk bloed.

De normale pH-waarde van het bloed is beperkt tot een zeer smal bereik van 7,35 tot 7,45. Wanneer de kooldioxide in het bloed tot een te hoog niveau stijgt, ontstaat er een zogenaamde respiratoire acidose. Iemand met een pH-waarde in het bloed die lager is dan 7,35 wordt beschouwd als een persoon met een acidose, en een continue pH-waarde in het bloed die lager is dan 7,0 kan fataal zijn.

Geloof me niet op mijn woord. Studies geven aan dat mensen vooral rekening moeten houden met onvoldoende ventilatie in tijden van excessieve hittegedurende oefeningin grote hoogte, en tijdens zwangerschap.

Wat betekent dat dan? Het betekent dat een masker een hulpmiddel is dat goed moet worden gebruikt, in de juiste omgeving, en niet overmatig moet worden gebruikt. Net zoals een hengel geen nut heeft als er geen vis in het meer is, is een masker nutteloos als er geen kans is om in 6 voet contact te komen met een andere persoon. Let dus op de omgeving.

Wat zijn symptomen die kunnen worden veroorzaakt door het dragen van een verkeerd medisch masker?

Dus wat voor tekenen moet je hebben om je ervan bewust te zijn dat je misschien niet genoeg ademt met je masker op? Gelukkig zijn er een paar vroege tekenen van onvoldoende ademhaling die u gemakkelijk kunnen helpen om te voorkomen dat een situatie gevaarlijk wordt. Symptomen zijn onder andere:

  • Veranderingen in de kleur van uw huid, variërend van blauw tot kersenrood
  • slaperigheid of onvermogen om zich te concentreren
  • mild hoofdpijnen
  • zich gedesoriënteerd of duizelig voelen
  • gevoel van benauwdheid
  • abnormaal moe of uitgeput zijn

Een aantal van de beste informatie over het gebrek aan ventilatie komt van hoogtetraining en bergbeklimmen. Sporters proberen vaak de hoogte te simuleren door een hoogte-simulatiemasker te dragen en doen dit onder nauwlettend toezicht. Wat we weten is dat deze activiteiten een constant bewustzijn vereisen. Veel sterfgevallen bij het bergbeklimmen op grote hoogte zijn veroorzaakt door ofwel verlies van vitale functies of indirect verkeerde beslissingen die onder stress worden genomen, fysieke verzwakking die tot ongelukken leidt.

Het dragen van een masker om het Coronavirus te voorkomen (COVID-19)

Over het geheel genomen adviseert en bestudeert het CDC dat het dragen van maskers gunstig is. Het dragen van een masker is een van de belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om de totale verspreiding van covid-19 in de gemeenschap te verminderen wanneer ze binnen 6 meter van andere individuen.

De studies tonen ook aan dat je rekening moet houden met onvoldoende zuurstof omdat de meeste mensen niet gewend zijn aan het dragen van een masker tijdens oefening of op hete zomerdagen. Houd rekening met de voordelen en risico's van het dragen van een masker, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.