Er lijkt zeker sprake te zijn van een rechte tandenrevolutie. Het is moeilijk om de TV, radio of YouTube niet aan te zetten zonder gebombardeerd te worden met allerlei advertenties om de tanden recht te zetten. Als u geïnteresseerd bent in het recht zetten van uw tanden, kunt u zich afvragen wat beter is: Invisalign vs. beugels.

Als ik nu zeg Invisalign vs. beugels, wat ik echt bedoel is hoe doe je duidelijke aligners te vergelijken met beugels. Invisalign is een merk van duidelijke aligner therapie. Er zijn vele merken van clear aligners, sommige worden professioneel uitgevoerd door een tandarts, andere zijn direct beschikbaar voor de consument.

In het kader van dit artikel gebruik ik de term Invisalign om professionele in-office opties voor het uitlijnen van je tanden met duidelijke uitlijners weer te geven. Er zijn andere merken, maar omwille van de leesbaarheid zeggen we hier gewoon Invisalign, zoals mensen Kleenex voor tissues zeggen. Voor de thuisblijvers noemen we ze, doe-het-zelf (doe-het-zelf) duidelijke uitlijners.

Ga maar door. Laten we een duik nemen en Invisalign vs. beugels bespreken en nadenken over hoe doe-het-zelf duidelijke uitlijners zich verhouden tot thuis.

Beter werken dan Invisalign

Oké, laten we meteen beginnen, Invisalign vs. beugel, welke is beter voor jou? Hier is de deal, voor een groot percentage van de volwassen orthodontische gevallen werkt Invisalign net zo goed als beugels. En dat is een goede zaak, want 1 op de 4 orthodontische gevallen tegenwoordig is op een volwassene. Er zijn twee primaire factoren wanneer de beugels gunstiger worden.

De eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden tussen Invisalign vs. beugels is de naleving van de voorschriften door de patiënt. Eenvoudig en duidelijk, dat betekent dat de patiënt de Invisalign zal dragen zoals hij/zij geïnstrueerd wordt, wat typisch 20-22 uur per dag is. De studies tonen aan dat de patiënt zich aan de regels houdt is de sleutel.

Duidelijke aligners werken uitstekend als ze volgens de instructies worden gedragen, maar als de patiënt niet toegewijd is aan het doen van hun deel, dan ontstaan er problemen met een succesvolle behandeling. De tanden bewegen alleen met Invisalign. Er is een cruciaal kantelpunt in de tijd dat de uitlijners gedragen worden om de tanden goed te laten bewegen. Dus, als de patiënt ze niet de minimale tijd draagt: het is geen bueno.

De tweede factor om te beslissen over Invisalign vs. beugels is de leeftijd. En hier is waarom: Er zijn tijden dat de tandarts is proberen de groei te sturen door orthodontie tijdens de ontwikkeling van het kind of de tiener. Beugels hebben meer mogelijkheden om kracht uit te oefenen op de kaken om de groei te leiden en te voorkomen ontwikkelingsproblemen. Daarom hebben beugels de voorkeur voor kinderen en jonge tieners tijdens hun jaren van groei.

Duidelijke aligners zijn een geweldige optie voor volwassenen wanneer de groei is voltooid als gevolg van de cosmetische voordelen van de behandeling. Volwassen patiënten zullen over het algemeen vinden dat Clear aligners een gemakkelijker proces zijn om te integreren in hun werk en levensstijl zonder al te veel aandacht.

Invisalign vs. Braces Effectiveness: Wat de studies aantonen

invisalign vs. beugel effectiviteit

 

A 2019 studie gevondenZowel duidelijke aligners als beugels waren effectief in het behandelen van een verkeerde uitlijning van de boven- en ondertanden. Beide kunnen vele soorten uitlijnfouten veroorzaken. Bijvoorbeeld:

  • Overdreven overvol tanden
  • Gegapte tanden
  • Kromme tanden
  • Onderbites
  • Overbites
  • TMJ-stoornis in verband met scheefstand

Maar hier beginnen de dingen te verschillen tussen Invisalign vs. beugels. De studies vonden dat duidelijke uitlijners zijn niet zo effectief in het creëren van een evenwichtige hap. Een tandarts zal de beet meestal handmatig moeten aanpassen na een duidelijke uitlijning, om er zeker van te zijn dat het gebit gelijkmatig contact maakt. Wanneer de beet ongelijkmatig is, kan dit leiden tot TMJ-problemen, ook wel temporomandibulaire gewrichtsaandoening...later in het leven. Om dit te verhelpen zal een tandarts de beet vaak handmatig aanpassen aan het einde van Invisalign met behulp van een tandheelkundig handstuk. Beugels hebben ook het voordeel dat ze complexe problemen tijdens de groei kunnen aanpakken.

Dus, om samen te vatten, voor de meeste volwassen gevallen hebben Invisalign en bretels bijna dezelfde effectiviteit. Het zijn twee verschillende paden die naar dezelfde bestemming leiden. Er zijn echter momenten waarop een beugel effectiever kan zijn als de zaak te complex is. Het goede nieuws is dat een tandarts of orthodontist in staat zou zijn om eventuele valkuilen van een specifiek geval te bepalen voorafgaand aan de behandeling.

Doe bretels sneller werken dan Invisalign

Oh ja, de vraag aan iedereen is, hoe snel kan ik klaar zijn? Ik weet wat je denkt, je wilt morgen beginnen, en je wilt gisteren klaar zijn. Wie niet? Maar in termen van snelheid tussen Invalideer vs. beugels, het is dat ze op elkaar lijken. Beide kunnen de tanden even snel bewegen. Echter, er is meestal een klein randje aan Invisalign gewoon op basis van het proces van de behandeling.

Bij Invisalign wisselt de patiënt twee keer per maand van uitlijner, maar bij beugels wisselt de orthodontist één keer per maand van hardware. De beugels proberen twee keer zo hard te werken tijdens elke wisseling. Daarom beweegt de Invisalign methode de tanden iets sneller als ze goed gedragen worden.

En voor het geval je je afvraagt hoe lang je zaak zal duren, laten we het bespreken. Voor een mild Invisalign geval zal het ongeveer 3-6 maanden duren, een gemiddeld geval zal ongeveer 8-12 maanden duren (de meest voorkomende), en een ernstig geval zal 12-24 maanden duren. Een beugel zal over het algemeen iets langer duren in vergelijking met een Invisalign patiënt die aan de voorschriften voldoet en korter in vergelijking met een Invisalign patiënt die niet aan de voorschriften voldoet.

Invisalign vs. Braces Cost

Natuurlijk zijn de kosten een factor bij de beslissing over je behandeling, maar gelukkig zijn de kosten in het geval van een beslissing tussen Invisalign vs Braces over het algemeen geen factor. Meestal kost Invisalign hetzelfde als traditionele beugels wanneer je tandartsen in hetzelfde geografische gebied overweegt.

Maar vergeet niet, de kosten van beugels of Invisalign variëren van geval tot geval, tandarts tot tandarts, en staat tot staat. Dus, voel je vrij om je onderzoek te doen en de aanbieder te kiezen waarin je je het meest comfortabel voelt om te investeren.

Moet ik overwegen Do-It-Yourself Clear Aligners

diy duidelijke aligners vs. beugels vs. invisalign.

Tot nu toe hebben we gesproken over in-office clear aligners, maar hoe zit het met de do-it-yourself clear aligner opties? Laten we het eerst hebben over de voordelen. De DIY at-home clear aligner industrie heeft de toegankelijkheid tot orthodontie als nooit tevoren geopend. De industrie heeft een handig proces voor patiënten gecreëerd en een optie voor een lager prijspunt.

Nu vraag je je waarschijnlijk af, moet ik overwegen om de doe-het-zelf uitlijners te gebruiken? Het antwoord is dat het afhangt. Hier is de deal, de thuisopties gebruiken dezelfde concepten als Invisalign, maar ze zijn niet identiek.

Elk van de DIY clear aligner bedrijven heeft verschillende materialen en systemen voor de productie van hun aligners. Invisalign is uniek. Het werd als eerste op de markt gebracht met een longshot. Het ontwikkelde zijn clear aligners in 1998 en had daarom jaren de tijd om het materiaal te perfectioneren en het materiaal te patenteren. Veel van de materiële octrooien zijn nog steeds van kracht en exclusief voor Invisalign.

De tweede reden waarom DIY clear aligners zijn dan verschillende Invisalign is een voor de hand liggende: thuis worden clear aligners minder gecontroleerd. Ja, veel van de bedrijven hebben telegeneeskunde in hun behandeling opgenomen, maar het feit is: er is minder controle.

Met minder controle neemt de patiënt iets meer risico's als de behandeling niet optimaal verloopt. Aan het einde van de behandeling speelt de grote factor mee. Met DIY clear aligners is het moeilijk om de fijnafstelling te maken om de vorm van de tanden te perfectioneren en de beet te egaliseren.

De studies tonen aan dat duidelijke aligners moeite hebben met het creëren van een evenwichtige hap. Een tandarts is meestal nodig om de beet handmatig aan te passen. Dus, het is belangrijk om te letten op een consultatie van een tandarts om persoonlijk te helpen bij het uitvoeren van deze afwerkingsstappen bij het voltooien van de thuis-uitlijners.

Invisalign vs Braces vs DIY clear aligners: Inpakken

De waarheid is dat de keuze aan jou is. Afhankelijk van je persoonlijkheid, doelen en financiën kan een van deze opties beter bij je passen. Bekijk de feiten van elk van deze opties en bespreek met uw tandarts wat het meest geschikt is. Het feit van de zaak is dat u een levenslange investering in uzelf doet, dus kies de optie die het meest succesvol zal zijn voor uw gezondheid, uw cosmeticaen voor de lange termijn.