Kun je iets vreemder bedenken dan dat de helft van je gezicht verdoofd is? Het staat zeker hoog in het vaandel als er een lijst van vreemde gewaarwordingen bestaat die verrassend vaak voorkomen. Als je gewoon tandheelkundig werk voltooid, je denkt waarschijnlijk, hoe lang houdt novocaïne stand, toch? Het komt neer op de kern van de zaak. Hoe snel kan ik weer een normale lunch of diner hebben? Als u een snel antwoord wilt op de vraag hoe lang novocaïne duurt, ga dan meteen naar het tweede deel.

Nou, gelukkig heb je het gered door je tandheelkundige werk, Bravo! Nu, dit artikel zal u bondig vertellen hoe lang novocaïne duurt en wat u kunt verwachten om verder te gaan.

Voordat we beginnen wil ik er echter op wijzen dat de meeste leken novocaïne zeggen, maar dat is eigenlijk een verkeerde benaming. Wat je bedoelt te zeggen is "plaatselijke verdoving." De meeste mensen gebruiken de term novocaïne als een algemene term voor verschillende soorten lokale verdoving.

Novocaïne was een van de eerste lokale verdovingsmiddelen. Novocaïne wordt echter niet meer gebruikt. Men zegt nog steeds dat novocaïne een algemene term is voor lokale verdoving. De meest gebruikte lokale verdoving in de tandheelkunde wordt lidocaïne genoemd. Er zijn andere verdovingsmiddelen zoals carbocaïne, marcaineen articaïne. Maar, lidocaïne is de meest voorkomende gebruikt door tandartsen. Dus voor de duidelijkheid, de echte vraag is waarschijnlijk hoe lang duurt lidocaïne? Nitpicky weet ik, maar ik zeg het alleen maar.

Oké, ga nu maar door. Laten we het hebben over hoe lang de lokale verdoving duurt, specifiek hoe lang lidocaïne duurt.

Het korte antwoord op: Hoe lang gaat novocaïne mee (lidocaïne)

Lokale verdoving gebruikt door tandartsen duurt meestal 1-2 uur voor de boventanden en ongeveer 2-3 uur voor de ondertanden. Dit is in de veronderstelling dat een gemiddelde dosis wordt gebruikt en de meest voorkomende verdoving lidocaïne wordt gebruikt.

Het lange antwoord op: Hoe lang gaat novocaïne mee (lidocaïne)

hoe lang gaat novovaine mee & hoe lang gaat lidocaïne mee met het gedetailleerde antwoord

Patiënten die een lokaal verdovingsmiddel zoals lidocaïne hebben gekregen, kunnen direct na de injectie schrikken. De kriebels zijn een veel voorkomende reactie op de verdoving als gevolg van een ingrediënt genaamd epinefrine. Sommige patiënten kunnen zich in deze fase ook warm of duizelig voelen. Als het gebeurt, duurt het gevoel van kriebels meestal ongeveer 5 minuten en keert dan terug naar normaal. Vaak helpt het hebben van een lichte maaltijd en het gehydrateerd blijven voor uw afspraak de kans op bijwerkingen te verminderen.

De verdoofdheid van lidocaïne treedt in werking binnen 5 tot 10 minuten na de injectie.

Het gevoel van verdoofdheid is ontworpen om de gehele duur van de behandeling te duren, maar het kan nodig zijn om een tweede keer te worden versterkt voor langere bezoeken. Het doel is om ervoor te zorgen dat de patiënt zich tijdens de gehele procedure volledig op zijn gemak voelt en om elke vorm van pijn die zich kort daarna voordoet te voorkomen.

De meeste mensen zullen normaal gesproken 1 tot 3 uur na het verlaten van hun tandheelkundige afspraak nummer zijn.

Er zijn korter werkende verdovingsmiddelen die een tandarts kan gebruiken als u het nodig heeft om sneller te slijten voor iets wat gepland is na uw bezoek aan de tandarts.

Een optie voor kortwerkende lokale verdovingsmiddelen wordt carbocaïne genoemd. Carbocaïne verslijt meestal in 30-45 minuten, ongeacht de boven- of onderkaak.

Voor procedures die pijn of zwelling veroorzaken na bijvoorbeeld het trekken van verstandskiezen, kan de tandarts ervoor kiezen om een langer werkende verdoving te gebruiken.

De langer werkende verdoving helpt de pijn te beheersen gedurende enkele uren na de ingreep totdat de patiënt kan beginnen met het innemen van orale pijnmedicatie. Een voorbeeld van een langwerkende verdoving heet marcaine. Marcaine kan verdoofdheid veroorzaken tot 8 uur na een tandheelkundige ingreep.

Lokale verdovingsmiddelen hebben op zichzelf al een korte verdovingsduur. Vaak worden ze gecombineerd met epinefrine, wat een soort adrenaline is, om de verdovende effecten langer te laten duren. De epinefrine vermindert de bloedtoevoer naar het gebied, wat de belangrijkste reden is dat het de duur van de verdoving verlengt.

Zijn er manieren om de rusteloosheid sneller te laten afslijten?

Hoe lang gaat Novocaïne mee & hoe lang duurt de laatste oefening met lidocaïne?

Afhankelijk van uw standpunt, kan verdoofdheid ofwel extreem vervelend zijn als u gaat lunchen of uw beste vriendin als uw genezing na een tandheelkundige ingreep. Laten we enkele tips bespreken om het proces te versnellen en lidocaïne niet zo lang te laten duren.

  • Probeer wat lichte activiteit. De neerslachtigheid van de novocaïne en de plaatselijke verdovingsmiddelen wordt weer normaal als het in de bloedbaan en de lever wordt afgebroken. Een manier om het proces te versnellen is het verhogen van de bloedstroom door middel van lichte lichaamsbeweging. Ga wandelen, sporten of fietsen. Al deze activiteiten zal de bloedtoevoer naar het gebied verhogen en het lokale verdovingsgevoel helpen omkeren.
  • Breng warmte aan. Warmte verhoogt de bloedstroom naar een lichaamsdeel wat helpt bij het afbreken van de lokale verdoving. Verwarm een klein kompres van wate in de magnetron en creëer een warm kompres door er lichtjes een gezichtsdoekje in te laten weken. Breng het kompres aan op de kant van het gezicht waar u verdoofd bent. Controleer de temperatuur van het water met uw vinger voordat u het op uw gezicht aanbrengt, u kunt immers niet voelen of het te warm is tot het te laat is. 
  • Massage. Het zachtjes masseren van de wang of het gebied waar u zich verdoofd voelt met schone hand is een andere truc om de verdoofdheid van novocaïne of lidocaïne te helpen verminderen. Echter, als u een tandheelkundige ingreep heeft ondergaan of een zwelling heeft, Vraag het aan uw tandarts... voordat je het gebied masseert.

Wat moet ik doen als er sprake is van langdurige rusteloosheid uit Novocaïne?

De effecten van de anesthesie zullen slijten met een verhoogde doorbloeding en naarmate de tijd verstrijkt. Het is belangrijk om op te merken dat als u een procedure heeft gehad die een zwelling veroorzaakt zoals een extractie of een tandheelkundig implantaat, de zwelling vaak tijdelijk een gevoel van verdoofdheid kan veroorzaken.

Als uw mond na 12 uur nog steeds verdoofd is, neem dan contact op met uw tandarts om te controleren of hij/zij u wil zien voor een follow-up om het gebied opnieuw te evalueren.