Ga je gang stel het, de vraag op veel mensen die debatteren over cosmetische tandheelkunde...Zijn fineren het waard?

Het antwoord op de vraag, zijn fineren de moeite waard, hangt minder af van de tandheelkunde en meer van jou. Het antwoord zal van persoon tot persoon verschillen, maar wat ik u kan vertellen is... dat we elk onze glimlach, onze gezondheid en ons uiterlijk anders waarderen. Ieder mens komt ook vanuit een ander uitgangspunt. Wat voor de ene persoon een goede cosmetische tandheelkundige optie is, is voor de andere persoon misschien niet de beste optie.

In dit artikel ga ik niet proberen je te overtuigen om fineer te krijgen. Je gaat beslissen of fineren het waard is voor jezelf.

Wat we zullen doen is kijken naar wat fineer kan doen voor u, het proces van het verkrijgen van fineer, die een goede kandidaat voor fineer is, en de algemene valkuilen van fineer. Ik zal proberen deze punten op een beknopte manier te presenteren. Ik geef je wat je moet weten en niets meer. Geen pluisjes, geen onzin. Dat kun je ergens anders krijgen. Dus doe je gordel om en maak je klaar voor een spoedcursus over de belangrijkste punten om je te helpen beslissen... of fineer de moeite waard is.

Zijn Veneers het waard: Doe je onderzoek

Als je dit artikel leest, doe je precies wat je moet doen. Doe eerst je onderzoek. En met onderzoek bedoel ik niet alle technische aspecten van fineren te begrijpen. Ik bedoel, beslis wat je doelen zijn voor jezelf. Wat probeer je te bereiken en waarom? Probeer te bedenken wat je niet leuk vindt aan je glimlach, als er al iets is.

Afhankelijk van uw antwoord op deze voorlopige vraag zal worden bepaald of de tandheelkundige veneers voor u de moeite waard zijn.

Kijk naar voorbeelden van glimlachen die u leuk vindt en lees informatie over opties in de tandheelkunde om verschillende zaken te corrigeren. Meestal kan elke glimlach die u ziet op een beroemdheid de uwe zijn met cosmetische tandheelkunde. Maar een glimlach op een specifieke beroemdheid is misschien niet het beste voor U.

Ik raad u aan de kenmerken van uw glimlach te evalueren die u wel en niet leuk vindt. Het kunnen zaken zijn als uitlijning, vorm, kleur, grootte van de tanden, versleten tanden, overbeet, etc. De lijst is talrijk, en geloof me, iedereen heeft een lijst van dingen die ze graag willen verbeteren over zichzelf. Dus voel je geen seconde beschaamd. Dit gaat over eerlijkheid tegenover jezelf. Het gaat over het begrijpen van je doelen. Je probeert tenslotte jezelf te verbeteren en daar schaamt niemand zich voor.

Wat te verwachten: Het proces van tandheelkundige fineren

Stap 1, het fineeroverleg

Na veel zelfreflectie kunt u beslissen of u verder wilt gaan.

De planningsfase van de veneers, oftewel elke cosmetische tandheelkunde, is het meest kritieke moment.

Het begint allemaal met een consultatie die bestaat uit een mondeling examen, foto's, röntgenfoto's en een bouwdossier. De tandarts luistert om de esthetische doelen en motivaties van de patiënt te begrijpen. De tandarts deelt ook alle suggesties die hij of zij heeft. Het kunnen fineren zijn of er kunnen andere alternatieven zijn om uw doelen te bereiken.

Tijdens het consult bepaalt de tandarts of de patiënt een goede kandidaat is voor tandveneers en stemt hij/zij de verwachtingen van de patiënt af op een haalbaar resultaat. Patiënten die goede kandidaten zijn voor veneers zijn volwassenen met een goede mondhygiëne, geen problemen van TMJ-stoornis, en zijn niet op zoek naar veneers in een staat van emotionele nood. Patiënten met deze problemen kunnen nog steeds kandidaten zijn, maar eventuele onderliggende problemen moeten eerst worden aangepakt.

Vanaf daar, de tandarts zal modellen of digitale beeldvorming creëren om een voorgesteld resultaat te presenteren. Het voorstel zal gebaseerd zijn op idealen van glimlach-esthetiek en eventuele speciale verzoeken van de patiënt. Wanneer het voorstel met de patiënt wordt besproken, kan het verder worden besproken.

zijn fineren het waard, de digitale mockup

Stap 2, De fineren worden gestart.

Na het overleg wordt een plan opgesteld. De fineren worden in twee bezoeken afgewerkt.

Bij het eerste bezoek worden de tanden opnieuw gevormd en verkleind. Het doel is om ruimte te creëren voor de fineren om over de tanden te worden geplaatst. Dit voorkomt dat de tanden er volumineus uitzien. Het secundaire doel is om eventuele zwakke plekken van de tanden aan te passen of te versterken door de onderbouw op te bouwen, indien nodig. Nadat de tanden in een andere vorm zijn gebracht, worden er afdrukken van de tanden gemaakt en worden er tijdelijke fineren geplaatst. De veneers worden dan op maat gemaakt in een tandheelkundig laboratorium en de patiënt keert terug in ongeveer 2 tot 3 weken.

Stap 3, De fineren zijn klaar.

Bij het tweede bezoek worden de tijdelijke fineren verwijderd en worden de permanente fineren ingeprobeerd. Als de pasvorm acceptabel is en de cosmetica is goedgekeurd, worden de fineren gecementeerd en worden ze naadloos met de tanden eronder verbonden.

zijn fineren het waard, voor en na

Stap 4, Follow-up

Soms zijn er aanpassingen nodig als het fineer zich vestigt. Veel voorkomende aanpassingen aan veneers zijn aanpassingen aan de beet en kleine cosmetische aanpassingen of nivellering indien nodig.

Zijn Veneers het waard: Is er iemand die geen fineer moet krijgen?

Het succes van fineer komt neer op verwachtingen.

De patiënt en de tandarts moeten de doelen van de behandeling grondig bespreken voordat ze met de veneers beginnen, om er zeker van te zijn dat ze hetzelfde resultaat voor ogen hebben. Een patiënt moet ook de hygiëne begrijpen die nodig is voor succes op de lange termijn.

Bovendien kunnen cosmetische ingrepen zeer emotioneel zijn voor een patiënt. Er is soms een psychologisch element aan het zoeken naar fineren. Sommige patiënten geloven misschien dat een mooie glimlach hen gelukkiger zal maken. Soms doet het dat, maar een patiënt moet fineer zoeken voor de juiste redenen - niet in haast of vanwege suggesties van anderen. En hoewel geluk is gekoppeld aan glimlachen, intern geluk is een product van onze identiteit, onze keuzes en de huidige omstandigheden. Geluk wordt niet alleen gecreëerd door een cosmetische ingreep.

Effectieve communicatie voorafgaand aan de fineerbehandeling en het vaststellen van de juiste doelen is de remedie voor de meeste valkuilen.

Zijn Veneers het waard: Wat kunnen ze echt doen voor mijn glimlach?

Fineersoorten kan de vorm, de kleur, de grootte en de uitlijning van de tanden veranderen. Afhankelijk van het cosmetische doel kunnen sommige of alle tanden gefineerd worden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat wanneer slechts enkele tanden worden gefineerd, het de veranderingen beperkt die kunnen worden aangebracht. Bijvoorbeeld, wanneer een facing naast een natuurlijke tand staat, moet de kleur worden afgestemd op de natuurlijke tint en moet de algehele vorm in harmonie zijn met de ongefineerde tanden.

Als een patiënt wil een dramatische verandering in kleur en vorm van hun tanden, dan is het meestal aan te raden om alle tanden die te zien zijn in de boog te fineren.

Hoelang duurt een afspraak voor Veneers & Zijn er bijwerkingen?

De eerste fineerafspraak heet fineervoorbereiding. Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal fineerafwerkingen.

De tweede fineerafspraak heet de fineerlevering. De levering duurt meestal ongeveer 2 uur.

Het meest voorkomende neveneffect van de tandheelkundige veneers is de gevoeligheid voor kou na het plaatsen van de veneers. De gevoeligheid daalt meestal in een paar weken.

Zijn Veneers het waard: Hoe zit het met de investering om ze te vervangen?

Fineersoorten gaan gemiddeld 10 tot 20 jaar mee.

Na een paar decennia moeten ze mogelijk worden vervangen vanwege verval, cosmetische problemen of veroudering van de materialen. Daarom moet u begrijpen dat er een lange termijn investering nodig is om fineren te vervangen na een periode van tijd.

Zijn Veneers het waard: Vertel me alle kleine bekende geheimen over Veneers...

geheimen over gebitsfeneers

Little Known Secret #1: Fineersoorten kan de harmonie van het hele gezicht beïnvloeden. Studies hebben aangetoond dat de symmetrie van de glimlach en het gezicht een groot effect hebben op de perceptie van de aantrekkelijkheid. De symmetrie van de glimlach kan de aandacht afleiden van minder gewenste kenmerken zoals een litteken in het gezicht of een asymmetrische neus. Je kunt die studie dus interpreteren zoals je wilt, maar de manier waarop ik er naar kijk is... mensen merken een gezonde glimlach op, zowel in zichzelf als in anderen.

Little Known Secret #2: De tijdelijke fineren zijn meer dan ze lijken - ze dienen als generale repetitie voor de permanente fineren. De tijdelijke fineren hebben dezelfde vorm en grootte als de voorgestelde permanente fineren. Als de patiënt cosmetische of functionele problemen heeft met de tijdelijke veneers, is het een kans om die veranderingen uit te werken voordat de permanente veneers worden afgewerkt. De feedback van de tijdelijke veneers voorkomt dat problemen zich in de permanente veneers herhalen.

Oké, dat is allemaal geweldig, maar hoeveel kosten de Veneers?

De gemiddelde kosten van porseleinen veneers liggen meestal tussen $1400 en $2000 per tand. Sommige kunnen hoger of lager zijn. Het hangt vooral af van de reputatie van de tandheelkundige praktijk en de kosten van levensonderhoud van de geografische locatie. Ik zal kort zijn voor dit artikel, maar als je een diepe duik wilt nemen in de kosten van fineren bekijk mijn andere artikel.

Zijn Veneers het waard: Hoe veranderen ze mijn tanden, beschadigt het ze?

Eenmaal gecementeerd fineren worden beschouwd als een permanente behandeling. De tand is opnieuw gevormd om de veneer te ontvangen. Daarom zal iemand die eenmaal een facing op een tand heeft, over het algemeen een facing of een kroon op die tand nodig hebben. De facings kunnen echter worden veranderd of aangepast zonder de onderliggende tand of kies verder te wijzigen dan de oorspronkelijke facings.

Hoe is het onderhoud voor Veneers?

hygiëne vereist voor tandheelkundige veneers

Hygiëne met veneers is vergelijkbaar met natuurlijke tanden. De facings zijn vatbaar voor tandbederf en parodontale aandoeningen zoals bij natuurlijke tanden. Het wordt aanbevolen om minstens twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta, minstens één keer per dag te flossen en elke 6 maanden naar de tandarts te gaan voor professioneel onderhoud.

Dus zijn Veneers het waard? Wat is het antwoord?

Het antwoord is dat het van U afhangt. Nu U de mogelijkheden van de tandheelkundige veneers kent, het proces, en de valkuilen...kunt U zelf beslissen! Wat ik je kan vertellen is dat het afhangt van je doelen en verwachtingen. Als u realistische doelen stelt en deze communiceert met uw cosmetische tandartsHij of zij zal u begeleiden naar de beste behandeling om aan die verwachtingen te voldoen. Vaak worden verbazingwekkende resultaten bereikt met veneers en vaak ook met andere alternatieven, dus vanuit tandheelkundig oogpunt... komt het er op aan waar u begint en waar u naartoe wilt.