Heeft iemand een magische formule om te stoppen met het gevoel onvervuld te zijn? Hoe zit het met het geheim van persoonlijk succes, geluk en welzijn? Natuurlijk niet. Dus stop met het geloven van de leugen. Verleden prestaties voorspellen geen toekomstige prestaties, voor u of iemand anders. Dus als je in een sleur zit, stop dan met geloven dat het voor altijd is. Het is de grootste leugen. En weet je wat? Het veroorzaakt aantasting van het welzijn.

Mensen gaan er vaak van uit dat voor iedereen die een bepaald niveau van publiek succes heeft bereikt, de dingen de hele tijd goed zijn.

De realiteit is... dat is niet hoe het werkt.

Het leven is een dans. Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont en wat je huidige omstandigheden zijn, het is altijd een dans. Met zoveel taken in ons leven, uitdagingen en dagelijkse offers is het niet alleen moeilijk om een consistente balans te vinden.

Soms, is het perfect vreselijk.

En hoewel het moeilijk kan zijn om te weten wat het beste is voor ons eigen welzijn, ben je het aan jezelf verplicht om te proberen het uit te zoeken.

In dit artikel noemen we een schop een schop. Geen trucjes. Geen trucjes. We zullen het hebben over enkele van de harde feiten die ons leven vormgeven, mijn top tips van succesvol welzijn, hoe we kunnen voorkomen dat we ons onvervuld voelen en de aantasting van het welzijn waar iedereen kwetsbaar voor is.

Wat is welzijn

Als je iemand anders vraagt wat goed is, is dat de eerste kritieke fout. Want het antwoord is voor elke persoon anders.

Ik kan je vertellen wat de wetenschap zegt, maar uiteindelijk is het aan jou om te beslissen wat goed is. Laat me het uitleggen.

Volgens Psychologie vandaag de dag, welzijn gaat over ervaring. Het is een gevoel van gezondheid, geluk en welvaart. Het omvat het hebben van een goede geestelijke gezondheid, een hoge levenstevredenheid, een gevoel van betekenis of doel, en het vermogen om stress te beheersen.

Dat klopt allemaal. Maar dit is wat er ontbreekt.

Welzijn is niet alleen de ervaring.

Bijzondere waardevermindering van Well-Being

Beperking van het welzijn, wat is welzijn, & subjectief welzijn

Het gaat allemaal om perceptie.

Hoe we iets waarnemen is krachtig. Het is de reden waarom mensen kunnen hebben wat velen zouden beschouwen als verbazingwekkende levensomstandigheden, maar toch lijden aan een depressie. Studies hebben aangetoond twee mensen kunnen exact dezelfde situatie ervaren, maar deze verschillend interpreteren. Dat is krachtige informatie.

Laat me dat benadrukken.

Dezelfde situatie kan door verschillende mensen volledig tegengesteld worden geïnterpreteerd. Wat geeft het?

Ik weet niet waarom we op die manier bedraad zijn, maar dit is wat ik je kan vertellen. Het overwinnen van de beperking van het welzijn gaat over het leven op je eigen voorwaarden. Het gaat over het hebben van het doel, de gezondheid, en de levensomstandigheden die uniek zijn voor jou.

Je kunt geen leeuw huren voor een ponyritje. Het werkt niet.

Hetzelfde geldt voor mensen. Onze realiteit moet overeenkomen met onze identiteit.

Met andere woorden, wat we van onszelf vinden is kritisch. In feite is wie we geloven dat we zijn krachtiger dan elke situatie waarin we ons bevinden. Onze huidige omstandigheden zijn van voorbijgaande aard. Een grote dag kan veranderen in een slechte week. En omgekeerd. Dingen gebeuren. Maar onze identiteit is constant.

Wanneer we een disconnectie hebben tussen onze huidige realiteit en onze identiteit, dan worden we uitgedaagd. Het creëert frustratie. En uiteindelijk is er een beperking van het welzijn. En raad eens? Hoe meer permanent die ontkoppeling lijkt... hoe ongelukkiger we ons voelen.

Dat is wat een aantasting van het welzijn creëert.

Het concept van subjectief welzijn

Als je naar het onderzoek kijkt, zul je merken dat er sprake is van subjectief welzijn. De wetenschap laat ons een paar theorieën over welzijn zien. Ik zal er hier op ingaan. Maar onthoud, als het gaat om zaken van hart en ziel, brengt de wetenschap ons alleen maar zover.

Het concept van subjectief welzijn is gebaseerd op het concept van zelfreflectie. Dat moet toch niet al te verrassend zijn? In wezen is de manier waarop we ons welzijn scoren subjectief. Als een psycholoog een patiënt wil evalueren, wat denk je dat ze dan doen?

Ze moedigen zelfreflectie aan. Daar vind je alle antwoorden die je nodig hebt. Misschien niet vandaag of morgen, maar uiteindelijk.

Het doel van de zelfreflectie van een psycholoog is om inzicht te krijgen in de huidige kwaliteit van leven van een persoon. En de meest voorkomende vragenlijst meet slechts drie gebieden van hun leven: 1) Hoe vaak is een persoon met positieve gevoelens 2) Hoe vaak is een persoon met negatieve gevoelens 3) En wat is de algemene levenstevredenheid van deze persoon.

Drie vragen en drie antwoorden. Dat is alles wat je moet weten om af en toe in te checken op je subjectieve welzijn.

Het belang van het inchecken: Waarom subjectief welzijn uw Superpower of Worst Enemy is

subjectief welzijn & zelfreflectie om de aantasting van het welzijn te overwinnen

Waarom is, behalve het voor de hand liggende, subjectief welzijn belangrijk?

Omdat studies aantonen dat de geestelijke gezondheid invloed heeft op de lichamelijke gezondheid.

En je wilt bewijs? Oh geloof me, er is bewijs. Als je naar de onderzoeken kijkt, dan is dit wat ze laten zien: Goede gezondheid. past zich aan met meer geluk. En dat is nog niet alles. Studies tonen aan dat een optimistische kijk op de zaak een gunstige effecten op de levensduur van onze gezondheid. Mensen die de aantasting van het welzijn vermijden, zijn niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk beter.

Hoe zit het met dat voor het subjectieve welzijn? Het gaat niet alleen om hoe we zijn. Het gaat ook over hoe we ons voelen.

Maar wat dan nog? Ik weet wat je denkt. Soms is het leven klote. We hebben een relatie die we haten, een baan die we niet kunnen uitstaan, de rekeningen stapelen zich op en we hebben een geliefde verloren. Geloof me, ik snap het. Soms slaat het leven je op je kop met een baksteen.

Je voelt je vastgeroest. Maar kunnen we echt veranderen hoe we ons voelen?

Het blijkt dat we dat kunnen.

Psychologen die subjectief welzijn bestuderen, vertellen ons hoe. Ze splitsen het op in twee factoren.

Er zijn top-down factoren. In wezen wordt de manier waarop we de gebeurtenissen waarnemen gedicteerd door de intrinsieke kenmerken van onze persoonlijkheden. Het is gegraveerd. Net als het setpoint op een thermostaat. Maar hier wordt het interessant. Wetenschappers bestudeerden een identieke tweeling en vonden enkele interessante bevindingen. Studies van tweelingen bevestigen het begrip persoonlijkheidskenmerkMaar de studies tonen ook aan dat onze ervaringen over een heel leven van belang zijn.

Onze ervaringen creëren veranderingen in onze perceptie.

En daarom zijn er bottom-up factoren. Ik noem dit de psychologische bankrekening. Ons subjectieve welzijn is een opeenstapeling van zowel gelukkige als negatieve ervaringen. Dagelijkse gebeurtenissen met positieve ervaringen leiden tot positief welzijn, en negatieve ervaringen leiden tot negatief welzijn. Ga je gang, hè? Het is geen raketwetenschap.

Maar wat heeft dat voor zin? Wat als je veel slechte dagen hebt. Hoe moet je je subjectieve welzijn verbeteren?

Nou dat mijn vriend het ontbrekende stuk is. Het ergste is om in het midden gevangen te zitten. Als je geen voorspoed hebt, is het op een na beste ding tegenspoed. En ik bedoel niet welvaart in de financiële zin van het woord. Ik bedoel het in de emotionele zin. Want het is beter om te weten dat je iets moet veranderen dan nog een paar jaar middelmatig te blijven.

Als je te veel slechte dagen achter elkaar hebt, is het gewoon een signaal dat je iets moet veranderen.

Maar verandering is een eng woord: hoe om te gaan met angst in het maken van verandering

Ik wil dat je even aan je hond denkt, of als je er geen hebt, een hond die je kent. Je doet hun riem aan en brengt ze naar de auto. Al die tijd racen ze naar de auto, kwispelend met hun staart. Ze zijn opgewonden. Misschien gaan ze naar het park waar ze van houden, of beter nog, misschien het meer waar ze graag in spetteren. Je kent de scène. Het is prachtig om naar die onschuldige opwinding te kijken.

Dit is hoe we ons allemaal voelen als we ons veilig, veilig en hoopvol voelen.

Maar heb je ooit een hond gezien als ze zich realiseren dat ze naar de dierenarts gaan? Als je dat niet hebt, zie je hieronder een voorbeeld. Als je naar de dierenarts gaat, is diezelfde hond ineens in paniek.

En dat is ook het probleem waar mensen mee te maken hebben. Het is dezelfde situatie, behalve dan erger. Een enkele gebeurtenis kan spannend zijn of paniek veroorzaken. Toch is het allemaal gebaseerd op een beetje informatie die onze perceptie van dezelfde omgeving verandert.

Je hebt gehoord van het concept van Onwetendheid is gelukzaligheid? Ik vind het fascinerend. Als mens verdoezelen we soms zonder nadenken grote risico's, en soms onderzoeken we onbeduidende details tot het punt dat we onszelf ziek maken. Het verbeeldt ons eigen welzijn. Waarom doen we dat?

Ik weet het niet zeker, maar ik kan je vertellen dat het te maken heeft met perceptie. Het komt erop neer dat je de dingen ziet zoals ze zijn.

Niet meer, niet minder.

Als je de kracht van de waarneming kunt benutten, garandeer ik je dat je in staat bent om betere beslissingen te nemen en positieve veranderingen te creëren voor je eigen welzijn.

Het gevoel onvervuld te zijn: Hoe ga je van Rut naar Strut

wat te doen als je je onvervuld voelt

Een groot deel van de aantasting van het welzijn is een tijdelijke fase die een eeuwigheid lijkt. Weet je hoe dat heet?

Het heet een sleur.

En zoals we in de vorige paragraaf al hebben gezegd, ken je de #1 emotie die we voelen als we uit een sleur proberen te breken?

Angst.

Als je je onvervuld voelt, creëert het angst. Als je midden in de nacht wakker wordt om na te denken, is dat een teken van een sleur. Je weet dat er iets moet veranderen. Maar soms weet je niet wat de juiste volgende stap is. Of misschien weet je het wel, maar de gedachte om die verandering te maken creëert angst. Het is beslissingsverlamming.

Maar hier is het probleem met de angst. Er zijn een miljoen dingen waar we bezorgd over kunnen zijn. Toch kiezen we vaak allemaal de verkeerde om ons zorgen over te maken. We kiezen de dingen die ons op dit moment het meest vertrouwd zijn, ongeacht hoe kortzichtig of oppervlakkig ze zijn.

En angst wordt een totale afleiding. Dat is het probleem.

Dus hoe kies je de juiste dingen om aan te pakken? Hier is mijn advies aan jou. De details zullen anders zijn, maar ongeacht de situatie is er altijd een constante.

Jij.

Als je verandert, verandert alles voor jou.

Het gevoel onvervuld te zijn is een uitnodiging om te investeren.... in jezelf.

Wou niet dat het makkelijker was, wou dat je beter was.

Het leven zal hoogte- en dieptepunten hebben, en soms... je op je kop zetten. Het overkomt iedereen. Op elk moment moeten we een evenwicht vinden tussen liefde, verlies, carrière, gezondheid, afhankelijkheid en een miljoen andere gebieden in ons leven.

Af en toe een onvervuld gevoel is normaal. Want niets zal de hele tijd perfect zijn.

Dus sta jezelf toe om de emoties onderweg te voelen. Maar met het begrip dat de dingen uiteindelijk zelfs uit zullen komen als je ze toestaat. Jouw cadeau is niet voor altijd.

Ik heb ondervonden dat mensen sterk overschatten wat ze kunnen bereiken in een jaar, en onderschatten wat ze kunnen bereiken in een mensenleven.

Het is wat sociale psychologen een bevestigingsvooroordeel. We kunnen meer tastbare doelen stellen met het vooruitlopen op beloningen op de korte termijn. Het is voor ons gemakkelijk om ons een goed gevoel van geluk voor te stellen als we op korte termijn hard werken. Maar we hebben ook een moeilijke tijd om ons de uitdagingen en tegenslagen voor te stellen die om de hoek kunnen komen kijken.

Ik gebruik het voorbeeld van Apple omdat de mensen het bedrijf kennen en de meeste het concept krijgen. Apple is in 1975 begonnen in een garage. En zoals de meeste mensen die een bedrijf beginnen, hebben ze het al vroeg moeilijk. Er waren veel tegenslagen en beide oprichters verkochten hun meest gewaardeerde processies om de vroege start te financieren.

In het begin waren ze blut. En weet je wat? Twee jaar later werkten ze nog steeds vanuit die garage. Nog steeds blut. Het leek waarschijnlijk voor altijd. Maar ze hadden een visioen en ze hielden het vol. Uiteindelijk hadden ze een grote doorbraak.

En nu, 45 jaar later, produceerde die nederige beginner het grootste technische bedrijf ter wereld. Denk je dat ze zich de ontwikkelingen hadden kunnen voorstellen die zich in de loop der jaren hebben opgestapeld? Waarschijnlijk niet, maar het is wel gebeurd.

Uiteindelijk.

Ik heb een zakelijk voorbeeld gebruikt, maar hetzelfde concept geldt voor je relaties, genezing, carrière, liefde en verlies. Als je in een uitdaging zit, voelt het als voor altijd.

Dus hoe overwint u het gevoel onvervuld te zijn en alles te bereiken wat u wenst?

Investeer in tijd voor zelfreflectie.

De situaties om je heen zijn niet permanent, ook al lijken ze dat wel. Uw omgeving kan met de tijd veranderen, ten goede en ten kwade. En u bent de primaire drijfveer van uw toekomstige omgeving. Stel doelen om u te positioneren in de omgeving die u wilt. Denk aan uw carrière, uw relaties, uw familie, enz.

Ik wordt niet verondersteld om dit soort artikelen te schrijven.

Weet je hoe vaak mensen me hebben verteld dat ik niet goed genoeg was?

Veel.

Maar weet je wat, als ik naar andere mensen had geluisterd zou ik nog steeds ergens bij een benzinestation werken.

Het harde feit is dat mensen proberen om mensen in categorieën te plaatsen. We passen elkaar allemaal aan. We denken dat als we één feit weten over een persoon, dat betekent dat het een bepaalde manier moet zijn. Het is alsof we denken dat onze huidige omstandigheden ons tot ridder slaan voor succes of ons verdoemen voor mislukking. Die logica werkt niet. En in de loop van mijn leven is dat punt zeker bewezen.

Sommige van wat ik dacht dat mijn grootste zwakheden waren, dingen die ik diep van binnen begraven had, werden na verloop van tijd mijn grootste krachten.

Omdat het me herkenbaar maakte.

Zie je, mijn leven is een verhaal van twee identiteiten geweest. Eigenlijk zijn er veel identiteiten. En ik hoop de jouwe ook.

Ik heb in mijn jeugd wel eens periodes gehad waarin ik zwaar zwaarlijvig was en er waren momenten dat diezelfde persoon een eersteklas baanloper werd.

Op sommige momenten tijdens mijn opleiding was ik zo insolvabel als maar kan in het moderne Amerika, waar ik voor $4,25 per uur gas pompte om de eindjes aan elkaar te knopen. En ja, dat was het laagste loon dat je op dat moment in het land kon verdienen, maar meer dan tien jaar later werd diezelfde persoon een van de meest succesvolle... vakmensen in het land.

Ik ben opgegroeid in een mishandeld huis en ook een gelukkig huis.

En ik heb relaties gehad die eindigden in een verwoestend hartzeer, en ook een ongelooflijk huwelijk en familie.

Dingen gebeuren, maar in plaats van er vandoor te gaan, moeten we ze gebruiken voor kracht en motivatie. Omdat de dingen veranderen als we werken voor verandering. En als ze veranderen, verandert ook ons perspectief.

Vergeet de aantasting van het welzijn en stop het gevoel van onvervuldheid vandaag.

Kijk. Er is geen magische formule voor succes of geheimhouding voor jou. Alles wat je nodig hebt om te stoppen met het gevoel dat je al onvervuld bent. Als je meer wilt hebben dan je hebt, moet je meer zijn dan je bent.

Maar het harde feit is, dat je het voor jezelf moet doen.

De beste manier om door te breken als je je onvervuld voelt, is door doelen te stellen. Maar zoals je weet kan iedereen die ooit een nieuwjaarsresolutie heeft gehad, doelen stellen. Het stellen van doelen en het bereiken ervan zijn aan totaal verschillende kanten van het spectrum. Ik geloof echter dat het allemaal neerkomt op het beheersen van één belangrijk concept.

Elimineer de afleidingen.

Als je consequent je afleiding wegneemt, kun je je concentreren op wat je echt wilt voor jezelf, je gezin en je carrière. Zo overwint u een beperking van uw welzijn, stopt u met het gevoel onvervuld te zijn en leeft u het leven op uw eigen voorwaarden.

Weet alleen dat het vaak veel langer duurt dan we hopen. Dat is normaal. Laat je niet ontmoedigen.

Plant vandaag nog zaden en wees niet bang om ze langzaam te zaaien. Wat je vandaag doet lijkt misschien onbeduidend, maar je zou gewoon verbaasd kunnen zijn waar het je brengt. Zo begin je. Het kan beginnen met het gevoel dat je je vandaag onvervuld voelt, maar het houdt op met het gevoel dat je je in de toekomst niet onvervuld voelt. En dat alles ligt binnen jouw controle.