Je bent gevoelig. Excuseer me? Nee, ik bedoel je tanden natuurlijk. Immers, is er iets dat meer op knoppen drukt dan dat je gevoelig bent? Gevoeligheid is, nou ja, een gevoelig onderwerp. Maar, als het op tanden aankomt, zijn er gelukkig mogelijkheden om de situatie te verhelpen. Voer Sensodyne tandpasta in.

Sensodyne tandpasta is een van de meest voorkomende merken die mensen bereiken als ze gevoelige tanden hebben. In dit artikel zullen we het hebben over wat het is, hoe Sensodyne tandpasta werkt, wat er in zit, en bespreken welke de beste tandpasta voor gevoelige tanden.

Wat is Sensodyne Tandpasta

Sensodyne is een merk tandpasta voor gevoelige tanden. Het is een van de weinige merken die volledig in de markt is gezet met de focus op het verminderen van de tandgevoeligheid.

Het concept is eenvoudig. De Sensodyne tandpasta's hebben allemaal ingrediënten die helpen om de gevoeligheid van de tanden te verminderen, of het nu gaat om één tand of om al uw tanden. We komen later nog op de details van de ingrediënten, maar het idee is gewoon... de tandgevoeligheid in de loop van de tijd te verminderen door uw tanden te poetsen zoals u dat normaal zou doen.

Sensodyne tandpasta is een merkleider. En hoewel ik Sensodyne tandpasta sterk aanbeveel aan patiënten met gevoelige tanden, is het belangrijk om te begrijpen dat veel van de ingrediënten niet in eigendom zijn. De actieve ingrediënten zijn ook te vinden in andere merken die tandpasta voor gevoelige tanden maken. U moet alleen weten waar u op moet letten.

Dus als je met Sensodyne gaat, kies je de merkleider. Het is net als Kleenex voor tissues. Er zijn echter ook andere opties beschikbaar met vergelijkbare actieve bestanddelen en kwaliteit.

Wat veroorzaakt gevoelige tanden

sensodyne tandpasta en wat veroorzaakt tandgevoeligheid

Laten we eerst eens kijken wat de oorzaak is van de gevoelige tanden, voordat we in de nitty-gritty van het selecteren van een tandpasta voor gevoelige tanden terechtkomen.

Er zijn vele oorzaken van gevoelige tanden, maar laten we het hebben over de meest voorkomende. Het heeft te maken met het blootleggen van de binnenste delen van de tanden - ofwel het tandbeen ofwel het cementum. Laat me het uitleggen.

De tanden zijn samengesteld uit verschillende lagen. De buitenste laag is het glazuur. Denk aan het glazuur als een helm. Het beschermt de binnenste delen van de tanden die veel gevoeliger zijn voor aanraking en temperatuur.

Als er slijtage is aan het glazuur, een breuk, of een gaatje... komt de beschermende helm in gevaar. De laag onder het glazuur, de dentinebegint meer sensaties te voelen. Dat is één manier hoe gevoelig de tanden zijn gebeurt.

Oké, dus we hebben het gehad over de gevoeligheid van de tanden, maar er is een andere manier waarop tandgevoeligheid optreedt. Kunnen de wortels van de tanden gevoelig zijn? Reken maar dat ze dat kunnen.

De wortels van de tanden zijn meestal bedekt met tandvlees. Wanneer de tandvleesweefsel trekt zich terug, verslijt, of is ontstoken, het legt de wortel van de tand bloot. De wortels van de tanden worden niet beschermd door glazuur. Ze zijn samengesteld uit wat men noemt cementum... een zeer gevoelig deel van de tand.

Dus bij mensen waar sprake is van verlies van tandvlees, beginnen de wortels van de tanden bloot te leggen en bingo...er is tandgevoeligheid. Zelfs een kleine hoeveelheid terugtrekkend tandvlees kan gevoeligheid voor koude dranken of frigide lucht veroorzaken.

Hoe werkt Sensodyne Tandpasta

My FREE Ultimate TMJ Guide will help you understand TMJ disorder in a simple, scientific, and entertaining way.

  We respect your privacy. Unsubscribe at any time.

  Alle Sensodyne tandpasta bevat fluoride ter voorkoming van gaatjes, net als vele andere merken. Sensodyne tandpasta is echter een beetje anders, omdat er ook twee primaire actieve ingrediënten in veel van de Sensodyne tandpasta zitten: Kaliumnitraat of Stannine Fluoride.

  Kaliumnitraat

  Kaliumnitraat werkt door de zenuwen van de tanden te kalmeren. Het doet dit door het blokkeren van de vloeistofgevoeligheid van het binnendringen in de tubuli van de tanden, die in wezen microscopische poriën van de tanden zijn. Het ingrediënt voorkomt op effectieve wijze dat de pijnen van het koude water of het aanraken van de tanden barsten. Sensodyne gebruikt kaliumnitraat in veel van hun tandpasta's.

  En de wetenschap is het ermee eens, een In de studie van 2012 werd vastgesteld dat kaliumnitraat was effectief in het verminderen van de symptomen van tandheelkundige overgevoeligheid bij gebruik als tandpasta of als mondwater.

  Een tweede studie in het tijdschrift van de Amerikaanse tandheelkundige vereniging bleek dat tweemaal daags gebruik van een 3% kalium mondspoeling, als aanvulling op tandenpoetsen met fluoride tandpasta, zorgde voor significante verbeteringen in gevoeligheid.

  Dat is geweldig nieuws voor mensen met gevoelige tanden.

  Stannine Fluoride

  Stannelijk fluoride is een ander veel voorkomend actief ingrediënt in Sensodyne tandpasta, en het werkt vergelijkbaar met kaliumnitraat.

  Weet je nog dat we het hadden over hoe tanden microscopische poriën hebben die dentinebuisjes worden genoemd? Nou, stannous fluoride blokkeert blootgestelde dentine tubuli. Het hecht zich stevig aan de wanden van de tubuli en helpt de beweging van vloeistof microscopisch te voorkomen in de tubuli van de tanden.

  Sensodyne stelt het proces gelijk aan een schild. Ze zeggen dat de tinfluoride een schild creëert dat de gevoeligere delen van de tand beschermt tegen de elementen.

  En ja, de studies ondersteunen deze beweringen. A Onderzoek uit 2011 gevonden Tandpasta's met tinfluoride zorgen voor een beduidend betere onmiddellijke en blijvende verlichting van de gevoeligheid in vergelijking met de controles.

  Wat is de beste Sensodyne Tandpasta?

  Wat je moet weten is dat er geen enkel beste tandpastamerk of -model is dat het beste werkt. En geloof me, er zijn genoeg topverkopers. Je kunt controleer ze hier.

  Maar het komt allemaal neer op de werkzame bestanddelen.

  Als u vrij gevoelige tanden heeft, lees dan de ingrediënten van de tandpasta en vergelijk de werkzame bestanddelen. Zoek de tandpasta's die een hoger percentage kaliumnitraat, tinfluoride of idealiter beide hebben. Het kiezen van het merk Sensodyne tandpasta maakt uw keuze iets gemakkelijker, omdat alle tandpasta's ontworpen zijn met gevoelige tanden in het achterhoofd.

  Als het verminderen van de gevoeligheid uw primaire doel is, probeer dan weg te blijven van de witmakende tandpasta's, zelfs binnen de Sensodyne line-up. Alle whitening tandpasta's en -sets creëren over het algemeen een zekere mate van tandgevoeligheid als compromis voor het bleken van de tanden.

  Het is eenvoudige wetenschap. Voor iedereen witmakers om effectief te zijn, moet het de tubuli van de tanden schoonmaken en ze in wezen blootleggen. Dat proces werkt tegen de middelen die de gevoeligheid proberen te verminderen.

  De basislijn

  Als je gevoelige tanden hebt, zijn er verschillende opties voor tandpasta om de situatie te verbeteren. Sensodyne tandpasta staat terecht hoog op de lijst. Let wel op de percentages van de meest bewezen ingrediënten - kaliumnitraat of tinfluoride.

  U moet ook weten dat tandgevoeligheid ook een teken kan zijn dat er een onderliggend probleem is met uw tanden dat moet worden gecorrigeerd. Andere mogelijke oorzaken van tandgevoeligheid zijn sinusdruk en problemen met de uitlijning van de tanden.

  Als u langdurig gevoelig bent, bespreek dit dan met uw tandarts om uit te sluiten dat er andere factoren zijn die behandeld kunnen worden.