Als er een tand getrokken moet worden, zijn er een paar dingen die volkomen normaal zijn. Ten eerste is het normaal dat u een beetje angstig bent voor de procedure. En ten tweede is het normaal dat u zich afvraagt hoe lang het trekken van een tand duurt.

In dit artikel zullen we u helpen gerust te zijn door in ieder geval de juiste verwachtingen te scheppen over wat u kunt verwachten tijdens een afspraak voor een extractie.

Hoe lang duurt een tandextractie?

Als u een tand moet laten trekken, hoopt u waarschijnlijk dat de procedure snel en pijnloos verloopt. Maar hoe lang duurt het trekken van een tand?

De eigenlijke werkprocedure zelf kan gemiddeld in 20-30 minuten worden voltooid.

Maar er is meer aan de hand dan dat. U moet gerustgesteld zijn dat u zich niet opgejaagd zult voelen. De meeste tandartspraktijken plannen ten minste een uur voor een afspraak voor het trekken van tanden. De extra tijd voor en na de tandextractie procedure is bedoeld om u op uw gemak te stellen, verwachtingen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Als er echter meerdere tanden getrokken moeten worden, wordt het proces nog efficiënter. Elke extra tand neemt nog eens 2 tot 20 minuten van de tijd in beslag, afhankelijk van de plaats en de complexiteit.

Zal ik pijn hebben tijdens de extractie?

Over het algemeen is er geen pijn bij het trekken van een tand. De tandarts zal het gebied verdoven met een plaatselijk verdovingsmiddel. Nadat u verdoofd bent, zult u geen pijn meer voelen, maar u kunt wel het gevoel hebben van druk. Als u zich op enig moment ongemakkelijk voelt, kunt u om extra verdoving vragen.

Voor patiënten die tandheelkundige angstkan uw tandarts u aanbieden sedatietandheelkunde. Tijdens de tandheelkundige sedatieNaast de plaatselijke verdoving worden medicijnen gebruikt. De medicijnen helpen u om ontspannen en pijnvrij te blijven.

Is er iets anders om de procedure makkelijker te maken?

De grootste factoren van tandartsangst worden veroorzaakt door de vijf zintuigen. De tastzin zal worden verdoofd door de plaatselijke verdoving. Maar wat als u bang bent om iets te horen of te zien?

Veel tandartspraktijken bieden zonnebrillen, verzwaarde dekens of een geluidsonderdrukkende koptelefoon aan om naar te luisteren tijdens het trekken van de tanden. Deze opties helpen allemaal om de beelden en geluiden te verminderen die bijdragen aan een verhoogde angst.

Variabelen voor hoe lang een tandextractie duurt

De complexiteit van de tand beïnvloedt hoe lang een tandextractie duurt

Het antwoord op de vraag hoe lang een tandextractie duurt, hangt af van een paar variabelen. Laten we er nu een paar bespreken.

Complexiteit van de tand

Afhankelijk van de complexiteit van de tand, het beïnvloedt hoe lang een tandextractie duurt. Enkele veel voorkomende voorbeelden die van invloed zijn op de complexiteit zijn de positie van de tand in de mond, of de tand al dan niet geïmpacteerd is, of de tand al een wortelkanaal in het verleden, en als het ernstig kapot is.

Doeltreffendheid van plaatselijke verdoving

Sommige mensen hebben meer moeite om een diepe anesthesie te bereiken dan anderen. Enkele veel voorkomende factoren die van invloed zijn lokale verdoving de effectiviteit zijn genetica, geschiedenis van medicijnen, en of het gebied gezwollen is.

Omdat een tandarts er altijd voor zal zorgen dat u zich op uw gemak voelt voordat er een tand wordt getrokken, is er soms extra tijd nodig voor het geven van een extra verdoving om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt.

Sedatie Tandheelkunde

Als u kiest voor sedatie tandheelkunde, zal de tijd van de afspraak langer zijn. Dit komt omdat u rekening moet houden met het proces om u op uw gemak te stellen met sedatie en u voldoende tijd te geven om wakker te worden.

Hier is het goede nieuws. Voor u zal het aanvoelen alsof de procedure maar kort duurt. Dus hoewel de afspraak in werkelijkheid langer duurt, zal het, terwijl u verdoofd bent, aanzienlijk korter lijken.

Gebeurtenissen voor en na de extractie

Nog voordat u verdoofd bent, bespreekt uw tandarts de verwachtingen van de ingreep en beantwoordt hij alle vragen.

Hetzelfde geldt voor het einde van de ingreep. Aan het eind zal de tandarts de post-operatieve instructies doornemen voor een ideale genezing en om u te helpen met wat u kunt verwachten.

Als je nieuwsgierig bent naar wat creatief voedsel om te eten na een extractie, probeer dan dit link en als je je afvraagt hoe lang het duurt voor het gaatje dicht is na een tandextractie kijk hier.

Hoe lang duurt een tandextractie - waarom tijd belangrijk is

Naast algemene nieuwsgierigheid is het stellen van de juiste verwachtingen een van de beste technieken om succes te boeken. Als u weet hoe lang het duurt en hoe een tandextractie in zijn werk gaat, zult u met een gerust hart naar binnen gaan.

Vertrouwen is het tegengif voor angst. Dus als u nerveus bent over een aanstaande procedure, doet u er goed aan onderzoek te doen en vragen te stellen. Voor meer informatie over nazorg bij het trekken van tanden, kijk op deze link.