Nachtelijke clear aligners lijken een geweldig idee. Als u 's nachts uw tanden recht zet, houdt u overdag waarschijnlijk meer tijd over voor andere activiteiten. En wie wil er nu niet meer tijd overhouden?

Meer tijd krijgen is een van de meest voorkomende wensen die alle mensen hebben. Maar helaas, zo werkt het niet. Je krijgt wat je krijgt en je raakt niet van streek.

Dus als het gaat om nachtelijke clear aligners, werken ze? Is het mogelijk om alleen 's nachts tanden recht te zetten?

Wel, in dit artikel zullen we het hebben over de nieuwe trend van nachtelijke clear aligners. En voor het geval je ongeduldig bent, ik ga de hoofdrol niet begraven. Hier is de spoiler. Nachtelijk tanden rechtzetten kan werken, maar niet erg efficiënt.

Laten we het bespreken.

Kun je tanden alleen 's nachts rechtzetten?

Voor elke tanden rechtzetten om te werken, is er een kritische drempel van tijd nodig voor succes. U kunt zich voorstellen dat het dragen van een clear aligner gedurende 5 minuten per dag waarschijnlijk niet succesvol zou zijn. Dat komt omdat het gemakkelijk te begrijpen is dat 5 minuten actie waarschijnlijk niet genoeg is om de andere 23 uur en 55 minuten van de dag te compenseren.

Het is gewoon niet genoeg.

In het bovenstaande voorbeeld is de tijd van het dragen van de uitlijner drastisch korter dan de tijd dat de tanden uit zichzelf kunnen gaan staan. De tanduitlijner oefent druk uit om de tanden in de gewenste richting te laten bewegen, en de tanden dwalen meteen weer terug. De meeste mensen zullen het ermee eens zijn, dat zelfs proberen contraproductief zou zijn.

Nu dat vaststaat, kunnen we het eens zijn dat er een tijdslimiet is voor het uitvoeren van consistente tandbewegingen. Maar waar slaat die drempel om tussen contraproductief en succesvol? Zijn nachtelijke clear aligners genoeg om te voldoen aan de drempel om 's nachts succesvol tanden recht te zetten?

Dat is de grote vraag.

Werken nachtelijke clear aligners?

's Nachts tanden rechtzetten & nachtelijke clear aligners uitgelegd

Het is duidelijk dat de meest voorspelbare resultaten van orthodontie worden bereikt door voortdurende druk uit te oefenen op de tanden, hetzij door een beugel of duidelijke aligners. Maar dat kan overkill zijn. In de moderne wereld van vandaag draait alles om naleving. Hoe eenvoudiger je een proces voor iemand kunt maken, hoe groter de kans dat ze er succes mee zullen hebben. Maar er is een grens tussen iets eenvoudig maken... en gewoon de kantjes eraf lopen.

Patiënten zouden natuurlijk graag minder lang plastic op hun tanden dragen als dat hetzelfde resultaat oplevert. In werkelijkheid is het dus mogelijk om aligners minder dan de hele tijd te dragen, maar op een bepaald punt moeten we de grens trekken.

Omdat het dragen van clear aligners gedurende 8 uur 's nachts slechts een derde van een dag is, rekt dit in de meeste gevallen de grenzen op voor het bereiken van consistent succes.

Sommige tandbewegingen zijn complexer dan andere. Hoe complexer een beweging, hoe meer consistentie de behandeling vereist om een voorspelbaar resultaat te bereiken. Daarom zijn in de meeste gevallen nachtelijke clear aligners niet voldoende. Rechttanden s nachts vermindert alleen de efficiëntie van de behandeling en verhoogt de vervorming. Dit leidt uiteindelijk tot tegenslagen en vertraagt de totale tijd om de behandeling te voltooien.

Nighttime Clear Aligners: Het laatste woord

Dit is het laatste woord over nachtelijke uitlijners. Ja, 's nachts tanden rechtzetten kan werken, maar het is een potentieel compromis in efficiëntie.

Als u uw tanden wilt laten rechtzetten, moet u dat doen voor de waarde op lange termijn - niet voor de offers op korte termijn.

De realiteit is dat als u serieus begint met het rechtzetten van uw tanden, u zich zult richten op de waarde van een verbeterde mondhygiëne, het verminderde risico op tandvleesaandoeningen de cosmetisch voordelen van het uitlijnen van tanden. Het gaat om het resultaat op de lange termijn. Die voordelen alleen al zijn een investering waard om meer dan alleen 's nachts clear aligners te dragen.